Zo pas je duurzaam ondernemen makkelijk toe

Zo pas je duurzaam ondernemen makkelijk toe

Steeds meer bedrijven maken de stap naar een groenere toekomst en doen aan duurzaam ondernemen. Maar wat houdt dat eigenlijk in en hoe kan jouw bedrijf de stappen richting duurzaam ondernemen zetten? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen. Lees snel verder!

Wat is duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen houdt in dat je onderneming bijdraagt aan een toekomstbestendige wereld en samenleving. In de jaren tachtig kwam, mede door het rapport ‘Common Future’ dat de World Commission on Environment and Development (WCED) publiceerde, het duurzaam ondernemen sterk in opkomst. 

 

In dit rapport stond dat de grote milieuproblemen in de wereld het gevolg waren van twee pijlers. Aan de ene kant de armoede en aan de andere kant de allesbehalve duurzame consumptie en productie. Veel ondernemers voelde zich aangesproken en namen de eerste stappen richting duurzaam ondernemen. 

Waarom jouw bedrijf aan duurzaam ondernemen moet doen?

Als je als bedrijf duurzaam onderneemt, houd je rekening met de invloed die jouw bedrijf op het milieu heeft. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de CO2-uitstoot van bedrijfswagens of het afval wat je produceert. Door hier als bedrijf op te letten, kun je de eerste stappen richting duurzaam ondernemen al maken.

Wat kan jij als bedrijf doen? 

Of je nu kiest om de CO2 uitstoot te reduceren of te kiezen voor een fietsplan, duurzaam ondernemen kun je op grote of kleine schaal doen. 

 

Zo kun je bijvoorbeeld starten met afvalpreventie. Bij afvalpreventie maak je bewuste keuzes om zo minder afval te produceren. Kies bijvoorbeeld voor waterdispenser in plaats van plastic flessen voor gepakt water. Dit scheelt in ruimte en transport, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Daarnaast heb je een stuk minder afval. 

 

Bij BRITA, producent van de waterdispenser, staat sustainability hoog op de agenda. Wanneer je hier een waterdispenser koopt zet je een stap richting duurzaam ondernemen. 

 

Welke stap maak jij als bedrijf voor een groenere toekomst?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.