Toepassen van een Formlabs 3L printer

Toepassen van een Formlabs 3L printer

Er zijn meerdere soorten 3D printers door Formlabs op de markt gebracht. Die zijn dan ook allemaal interessant om te overwegen. Wie het maximale wil bereiken met 3D printen, kan dan ook veel waarde hebben van het werken met de hardware van deze fabrikant. Juist door de aanwezigheid van meerdere verschillende modellen is te zorgen dat altijd de beste optie gekozen kan worden. Je kunt het printwerk dan precies op maat uitvoeren. De verschillen tussen de printers onderscheiden is dan ook van grote waarde. Er zijn meerdere kanten waar je naar moet kijken om dit te bepalen.

Het gebruik van SLA

Het is belangrijk om eerst te vermelden dat de manier van werken met de modellen van Formlabs net even anders is. Dit is echter eerder een voordeel te noemen. De SLA-techniek die gebruikt wordt, staat voor het gebruik van een ander soort filament. Het is een techniek die vloeistof gebruikt die met een laser wordt bewerkt om de juiste vorm en details eraan te geven. Daardoor kan het uitharden en is heel gedetailleerd te werken. Het wordt dan ook wel stereolithografie genoemd. Deze techniek is door deze fabrikant heel goed uitgewerkt. Dit zorgt voor kwaliteit.

Voor wie zijn Formlabs 3L printers?

Door meer kennis te hebben over de techniek van SLA, is het ook beter mogelijk om deze te gebruiken. Dat betekent ook dat je beter inzicht krijgt in de soorten printwerkzaamheden die je ermee kunt doen. Denk dan onder andere aan de waarde die dit heeft voor het maken van prototypes. Juist doordat details duidelijk te maken zijn, is het goed mogelijk om alle sterke en zwakke punten te zien. Daardoor is het gemakkelijker mogelijk om je ontwerp aan te passen. Dit kan je dan gebruiken wanneer je grootschalig ermee aan de slag gaat als gebruiker.

De kosten blijven beperkt

Het interessante aan 3d printen met SLA is dat het minder duur is dan door velen gedacht wordt. Dit is vooral aan de orde wanneer je met printers van Formlabs werkt. Het is fijn om te weten dat de techniek op het gebied van SLA door deze fabrikant volledig verfijnd is. Zo is er dus heel effectief mee te werken. Wat ook een positieve rol speelt in de kosten. Zo kan je er goed ontwerpen mee maken en kan je daar al je voordeel uit halen. Dat de printers ook nog eens heel veelzijdig zijn, maakt ze ideaal.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.