Wil jij je Bedrijf laten Groeien? Hier zijn 4 Tips!

Wil jij je Bedrijf laten Groeien? Hier zijn 4 Tips!

In de eerste paar jaar is het belangrijk om simpelweg te overleven als bedrijf zijnde. Echter speelt daarbij de prioriteit op groei een grote factor. Want als jij je bedrijf laat groeien, heb je een goede kans dat je door die eerste jaar heen komt. Bovendien kan groei ook nog eens een groot aandeel hebben aan het financiële welzijn van je bedrijf. Lijkt ons dus genoeg reden om te willen groeien. Wil jij ook je bedrijf laten groeien? Volg dan deze 4 tips.

1. Ga naar netwerk evenementen

Bezoek zoveel mogelijk netwerkevenementen. Dat brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Zo kan jij jezelf op de kaart zetten bij toekomstige partners, maar kan je ook een andere kijk op je bedrijf krijgen. Wellicht zijn er mensen die jouw in de toekomst of zelfs nu al kunnen helpen. Een goede connectie is namelijk al de helft van je succes! 

2. Organiseer zelf evenementen

Zoals hierboven genoemd, is het bezoeken van netwerkevenementen een goed plan voor de groei van je bedrijf. Maar wat je ook zou kunnen doen, is het organiseren van een eigen evenement om je naamsbekendheid te vergroten in de buurt. Dat is niet alleen door simpelweg pioniers uit te nodigen van andere bedrijven. Maar ook het sponsoren van lokale sportclubs is goed voor je reputatie. Daarmee laat je zien dat je bereid bent om ook wat terug te doen. En dat zal lonen.

3. Werk aan jezelf en personeel

Niemand is perfect, dat is vanzelfsprekend. Daarom is het belangrijk om je altijd te blijven ontwikkelen. Of dat nou in je vakgebied is of het volgen van cursussen, ontwikkeling brengt succes. Daarom moet je in je bedrijf en jezelf blijven investeren, want wanneer jouw bedrijf groeit en successen behaalt, zal er meer personeel moeten komen om dat te kunnen ondersteunen. Dit personeel moet natuurlijk goed opgeleid worden. En het kan zomaar eens zijn dat er ook een paar werknemers gepromoveerd worden tot leidinggevende. Hebben zij nog geen ervaring op het gebied van leidinggeven? Dan is het nog wel eens handig om een cursus aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de scrum master in opleiding of black belt in lean. Daarmee leer je hoe je als coach en leidinggevende het best een team kan aanvoeren.

4. Ga mee met de tijd

Als jij je business wilt laten groeien, is het essentieel om mee te gaan in de hedendaagse trends. Voor nu is en blijft dat nog wel even social media. Dus zorg ervoor dat je een goed marketing team hebt staan met kennis over social media. Ook als jij producten of services aanbiedt via de online markt, is het goed om een extern marketingbureau in te schakelen om zo jouw bekendheid op te krikken.

5. Denk vanuit producten en diensten

Klanten hebben hun eigen manier van denken, werken en kijk op de wereld. Dit is bepalend voor hoe zij kijken naar je product/dienst en hoe zij dit beoordelen. Jouw bedrijf zou waarde toe moeten voegen aan de processen en behoeften die de klant heeft. Om beter te begrijpen wie je klanten zijn moet je je niet focussen op je eigen processen hoe je komt op je product/dienst, maar op de (veranderende) wensen die de klant heeft voor het product/dienst. Een rol als Product Owner of accountmanager zou hierin kunnen helpen om gestructureerd deze verantwoordelijk op zich te nemen.”

Natuurlijk zijn dit “maar” 5  tips. Er zijn nog talloze andere tips die jij kan meenemen om jouw bedrijf te laten groeien. Wanneer jij echter deze 4 tips volgt, ben je al goed op weg. Succes.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.