Welk kattenluik kunt u het beste kopen.

Welk kattenluik kunt u het beste kopen.

Als je een kat hebt, is een van de vragen die je jezelf moet stellen of je een kattenluikje wilt installeren of niet.  Kattenluiken worden meestal in uw achterdeur geïnstalleerd en worden door uw kat gebruikt om uw huis binnen te komen en te verlaten.  Een kattenluikje geeft uw kat gemakkelijk toegang tot de buitenlucht. In deze blog zal ik de voor en nadelen van verschillende kattenluiken bespreken.

Gewone kattenluiken

Een optie is om een gewoon kattenluikje te kopen, waarmee uw kat kan komen en gaan wanneer hij dat wil.  Dit kan een groot voordeel zijn, vooral als u de hele dag weg bent en wenst dat uw kat in en uit kan gaan wanneer hij dat wil terwijl u weg bent. Een groot nadeel is echter dat er geen manier is om te voorkomen dat andere katten en dieren toegang krijgen tot uw huis.  U bent echter wel in staat om het luikje op slot te doen, zodat u een zekere mate van controle heeft over het komen en gaan van uw kat, vooral ’s nachts.

Magnetisch kattenluik

Magnetische kattenkleppen werken door alleen toegang te verlenen aan een kat die een magnetische halsband draagt, dus dit zou moeten voorkomen dat zwerfkatten toegang krijgen tot uw huis.  Een groot nadeel van dit systeem is echter dat als een van de buurtkatten dezelfde magnetische halsband draagt, ze ook toegang tot uw huis zouden kunnen krijgen.

Wat is een kattenluik met chip

Een kattenluik met chip kan gebruikt worden om te voorkomen dat ongewenste dieren in uw huis komen. Het werkt door het scannen van de microchip die in de vacht van uw kat zit en die alleen toegang geeft tot uw kat. U kunt het nummer van de microchip van uw kat invoeren in het geheugen van het kattenluikje, en kunt zelfs meer dan één nummer invoeren als dat nodig is.  Dit is handig als u meer dan één kat in uw huishouden heeft.

Waarom zijn kattenluiken met microchips beter?

Elke microchip heeft een uniek nummer, dus u hoeft niet bang te zijn dat een andere kat toegang krijgt tot uw huis met behulp van uw kattenluik. Als een andere kat uw huis binnenkomt, kan uw kat erg overstuur raken omdat ze het gevoel heeft dat andere katten zich op haar territorium begeven.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.