Wat zijn de verschillen tussen een elektrische auto en een auto op benzine.

Wat zijn de verschillen tussen een elektrische auto en een auto op benzine.

Iedereen die wil bijdragen aan een groenere wereld, heeft nu de mogelijkheid om te profiteren van de voordelen van elektrische voertuigen, aangezien het gebruik ervan steeds wijdverspreider zal worden.

Elektrische auto’s zijn auto’s die alleen worden aangedreven door elektrische energie. Dit type milieuvriendelijke auto verbruikt tijdens het reizen geen fossiele brandstoffen en produceert ook geen vervuilende gasemissies.

Snelheid, efficiëntie en de impact op het milieu zijn karakteristieke factoren tussen benzine- en elektrische auto’s; Maar naarmate de technologie vordert, worden de verschillen tussen deze auto’s duidelijker.

Veel mensen stappen over op een elektrische auto en stoppen met het gebruik van de auto op benzine. Maar loont het echt?

Ontdek wat de echte verschillen zijn van een elektrische auto in vergelijking met een auto met verbrandingsmotor op benzine.

Verschillen

  1. Milieu;

Benzine geeft veel CO2 af in de atmosfeer. Dit is slecht voor het milieu. Als is die vervuilende uitstoot sinds 15 jaar al wel met ongeveer 20% vermindert dankzij de invoering van de katalysator en de verwijdering van lood uit het materiaal

De elektrische auto wordt gezien als de schoonste 4-wielige auto op de automarkt. Omdat er geen verbranding is, stoten elektrische auto’s geen vervuilende gassen uit, wat uit milieuoogpunt de meest duurzame optie blijkt te zijn. De elektrische auto is uitgerust met oplaadbare batterijen en elektromotoren die een correcte prestatie over afstanden tussen 100 en 200 km mogelijk maken zonder vervuilende emissies.

  1. Rijden en bijzonderheden;

De benzineauto staat bekend om zijn onmiskenbare rijcomfort. Bovendien geeft de motor een laag volume af. Er moet echter worden opgemerkt dat benzine een zeer brandbare en daarom gevaarlijke brandstof blijft.

Elektrische voertuigen zijn, afhankelijk van het model, redelijk comfortabel en discreet: ze stoten rook noch geluid uit, de motor is stil en produceert geen broeikasgassen. Bovendien is hun snelheid beperkt tot gemiddeld 100 km/u , wat meer dan voldoende is om door de stad te reizen.

Stil rijden: elektrische voertuigen bieden een rijervaring die wordt gekenmerkt door stillere en soepelere voertuigbewegingen. Dit wordt bereikt door de afwezigheid van verschillende bewegende delen in de motor, door het verbrandingsgeluid, maar ook door de afwezigheid van het uitlaatsysteem, één van de belangrijkste geluidsbronnen in een auto.

  1. Kosten;

Benzine blijft de duurste brandstof aan de pomp. Het wordt gemiddeld tegen 66% belast(tegen 56% voor diesel). Bovendien moeten we ook het zware verbruik onderstrepen dat benzineauto’s nodig hebben: een kleine cilinderinhoud verbruikt ongeveer 7 liter per 100 km en de grotere ongeveer 10 liter per 100 km. Als gevolg hiervan bieden autofabrikanten tegenwoordig modellen aan die minder benzine verbruiken.

Met een elektrische auto kan je gewoon thuis tanken. De kosten van elektrische energie die wordt verbruikt door elektrische voertuigen met een energieopslagsysteem voor batterijen komt overeen met een derde van de kosten van de brandstof die wordt gebruikt door voertuigen met interne verbrandingsmotor, voor dezelfde afgelegde afstand en onder identieke omstandigheden bruikbaar. Bovendien hebben elektrische voertuigen minder onderhoudskosten omdat ze niet vaak olie verversen en andere onderhoudswerkzaamheden niet nodig hebben, aangezien de motoren minder bewegende delen in de motor hebben

Het belangrijkste nadeel van de elektrische auto is echter … de batterijen. Er moet vooruitgang worden geboekt om hun kosten te verlagen, maar ook om hun prestaties te verbeteren en tegelijkertijd hun gewicht en de benodigde ruimte te verminderen.

Als je nog steeds niet verliefd bent geworden om een elektrische auto aan te schaffen, is het een idee om een elektrisch voertuig te leren kennen en hun prestaties en technologische middelen te testen. Maak eens een proefrit en wie weet ben je overtuigt om een elektrische auto aan te schaffen.

Twijfel je nog steeds? Dat hoeft niet want een elektrische auto leasen kan zowel zakelijk als privé voordeel opleveren. Ga eens ontdekken of een elektrische leaseauto misschien een optie is.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.