De vele gezondheidsvoordelen van ashwagandha

De vele gezondheidsvoordelen van ashwagandha

Dit zijn een paar voorbeelden van gezondheidsvoordelen die de consumptie van ashwagandha met zich mee brengt.

Verminder stress en angst

Ashwagandha helpt stress te verminderen. Dit vermogen is waar het het meest bekend om is. Het doet dit door het blokkeren van de stressweg (in de hersenen van ratten) door het reguleren van chemische signalering in het zenuwstelsel. Om de effecten op mensen te bestuderen is een 60 dagen durende studie uitgevoerd bij 64 mensen met chronische stress. De mensen in de supplementaire groep rapporteerden een gemiddelde vermindering van 69% in angst en slapeloosheid, vergeleken met 11% in de placebogroep. Een andere studie werd uitgevoerd in de loop van 6 weken om de stressverlagende effecten van het kruid te analyseren. In dat ene onderzoek rapporteerde 88% van de mensen die ashwagandha namen een vermindering van de angst, vergeleken met 50% van de mensen die een placebo namen. Ashwagandha kopen? Dit doe je bij dekurkumaspecialist.nl.

Verlaagt de Cortisol-niveaus

Wanneer je gestrest bent, of wanneer je bloedsuikerspiegel te laag wordt, laten je bijnieren cortisol los. Daarom staat het bekend als een “stresshormoon”. Als de cortisolspiegels chronisch verhoogd worden, leidt dit tot een hoge bloedsuikerspiegel en een verhoogde vetopslag in de buik. Ashwagandha kan helpen om het cortisolgehalte te verlagen. Er is bijvoorbeeld een studie uitgevoerd bij chronisch gestreste volwassenen. Degenen die ashwagandha aanvulden hadden gemiddeld 30% minder cortisol dan de controlegroep.

Boost Testosteron en verhoogt de vruchtbaarheid bij mannen

Ashwagandha helpt het testosterongehalte te verhogen. Het verhoogt ook aanzienlijk de kwaliteit van het sperma en de vruchtbaarheid bij mannen, waardoor het een ideale aanvulling is voor het verbeteren van de reproductieve gezondheid. Er is een studie uitgevoerd bij 75 onvruchtbare mannen. De groep die met ashwagandha werd behandeld, vertoonde een toename van het aantal en de beweeglijkheid van het sperma, evenals een aanzienlijke verhoging van het testosterongehalte. Bovendien had de groep die het kruid nam een verhoogd antioxidantengehalte in het bloed. Er was een aparte studie waar mannen ashwagandha kregen voor stress. Ook zij ervoeren een hoger antioxidantengehalte en een betere kwaliteit van het sperma. Na slechts drie maanden behandeling was 14% van de partners van de mannen zwanger geworden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.