Wat zijn bigbags en waar kun je ze voor gebruiken?

Wat zijn bigbags en waar kun je ze voor gebruiken?

Wat zijn bigbags? Bigbags, of bulkzakken, zijn zakken van stof die een grote hoeveelheid materiaal kunnen bevatten. Ze zijn er in verschillende maten, en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. In deze blog zullen we bespreken waarvoor bigbags worden gebruikt en voor welke verschillende taken ze perfect zijn. We zullen ook meer informatie geven over de verschillende soorten bigbags die beschikbaar zijn.

Wat bigbags zijn

Bigbags worden soms ook wel bulkzakken of kuubzakken genoemd. Dat laatste komt doordat het originele formaat bigbag de inhoud van precies één kuub heeft. Bigbags zijn erg stevig omdat ze gemaakt worden van geweven kunststof. Vaak is dit polypropyleen. Dat is een goede eigenschap omdat dit ervoor zorgt dat de goederen betrouwbaar getransporteerd of opgeslagen kunnen worden. Bigbags danken hun andere naam, bulkzakken aan het feit dat ze vaak gebruikt worden om bulkmaterialen te vervoeren om op te slaan.

Bigbags en bulkmaterialen

Bulkmaterialen zijn vaak kleine voorwerpen waar veel van nodig is. Voorbeelden van bulkmaterialen die vervoert kunnen worden met bigbags zijn zand, grind en graan. Veel mensen denken vaak onterecht dat bigbags alleen gebruikt worden voor het transport van bouwmateriaal. Dit is slechts deels waar. Alhoewel deze kuubzakken erg geschikt zijn voor de bouw, is dat niet het enige wat in deze zakken vervoerd wordt. Zo gebruikt ook de agrarische sector een andere variant van de bigbag. Deze bigbags zijn trouwens wel net wat anders omdat bij voedingsmiddelen een goede ventilatie van meer belang is.

Soorten bigbags

Inmiddels is het al lang niet meer zo dat bigbags alleen verkrijgbaar zijn in kuub formaat. Deze grote zakken zijn inmiddels verkrijgbaar in verschillende formaten én modellen. Welke bigbags het meest geschikt zijn voor jou hangt dus af van hoeveel en wat je wilt vervoeren en opslaan. Zo zijn er bigbags beschikbaar met een opening van boven, dit is de standaard bigbag. Andere soorten bigbags hebben een toevoer of afvoer of een combinatie van beide. Tenslotte zijn er ook nog kuubzakken met een dekselsluiting.

Bigbags kopen

Met al deze verschillende soorten bigbags kan het lastig zijn om te weten welke je moet kopen. Ten eerste is dit altijd afhankelijk van mogelijke regels omtrent de bulkgoederen die je wilt transporteren of opslaan. Voor levensmiddelen kunnen bijvoorbeeld andere regels gelden dan bouwmateriaal. Daarbij zijn er ook speciale bigbags verkrijgbaar voor het afvoeren van asbest. Hier gelden ook strenge regels voor. Zoek dus altijd van tevoren goed uit welke bigbags het meest geschikt voor jou zijn. Nu weet je precies wat bigbags zijn en waar je ze voor kan gebruiken.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.