Ergonomisch werken met een zit sta bureau

Ergonomisch werken met een zit sta bureau

Steeds meer mensen gebruiken zit sta bureaus om ergonomisch te werken. Met een zit sta bureau kunnen jij en je medewerkers zitten en staan afwisselen. Dit is bevorderlijk voor de gezondheid en verminderd bepaalde klachten die vaak voorkomen. In deze blog bespreken we het belang van ergonomisch werken, en hoe een zit sta bureau daarbij kan helpen. We zullen het ook hebben over de voordelen van afwisselend staan en zitten tijdens de werkdag. Tenslotte bespreken we ook hoe dit de gezondheid van jou en je medewerkers ten goede kan komen!

Een zit sta bureau

Er zijn veel redenen waarom het afwisselen van staan en zitten dankzij een zit sta bureau goed is tijdens een werkdag op kantoor. Een van de belangrijkste redenen is dat dit helpt om gezond te blijven. Hoe dit precies werkt zullen we nu uitleggen. Als je staat, is er sprake van meer bloed en zuurstofcirculatie naar je hersenen en spieren. Dit komt niet alleen je humeur en productiviteit ten goede, maar is ook nog eens beter voor de gezondheid. Inmiddels is bekend dat we in Nederland en andere westerse landen last hebben van een heuse zit epidemie. We zitten gemiddeld tien uur op een dag, wat gelukkig vermindert kan worden met een zit sta bureau.

Ergonomisch werken met een zit sta bureau

De hele dag zitten kan slecht zijn voor je gezondheid. Het kan rugpijn, nekpijn en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Met een zit sta bureau kun je dit helpen voorkomen en verminderen. Als je afwisselend staat en zit, geeft dit je lichaam een pauze van het zitten. Daar komt ook nog eens bij dat veel mensen automatisch houdingen aannemen tijdens het werken die vaak niet helpend zijn voor deze klachten. Zo kunnen zij te ver voorover bukken als zij geconcentreerd bezig zijn of simpelweg verkeerd op hun stoel zitten. Met een zit sta bureau worden deze houdingen afgewisseld waardoor dit deze klachten tegen gaat.

Een zit sta bureau bevorderd productiviteit

Een zit sta bureau gaat dus niet alleen gezondheidsklachten tegen, maar werkt ook bevorderend voor de productiviteit. Dit heeft verschillende verklaringen. We hadden het eerder al gehad over dat staan de zuurstof en bloedcirculatie naar de hersenen en de rest van je lichaam verbetert. Daarnaast weten we ook dat het aannemen van een productieve en vooral actieve houding ervoor zorgt dat je actiever met je werk bezig bent. Dit kun je bevorderen door te staan en zitten af te wisselen met een zit sta bureau. Kortom, er is dus reden genoeg om te investeren in deze ergonomische bureaus!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.