Steeds meer ondernemers kiezen voor elektrisch rijden

Steeds meer ondernemers kiezen voor elektrisch rijden

Heb jij de brandstofauto nog niet ingeruild voor een elektrische variant? Veel ondernemers waren jou voor. Het rijden in een elektrische auto brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Waarom steeds meer ondernemers kiezen voor een elektrische wagen en waarom jij dat ook zou moeten doen, bespreken wij hieronder.

Je bent duurzaam bezig

Een elektrische auto leasen is een stap in de goede richting. Want zoals je waarschijnlijk al wel weet, is een elektrische auto goed voor het milieu. In tegenstelling tot de brandstofauto stoot je geen schadelijke stoffen uit. Je bent dus duurzaam bezig en dat kun je ook aan de buitenwereld laten zien. Jouw huidige klanten zien dat jij in een elektrische auto rijdt, maar ook jouw potentiele klanten. Dat gaat gegarandeerd voor een beter imago zorgen, want jij laat zien dat jij denkt aan het milieu.

Recht op fiscale voordelen

Als ondernemer zijnde heb je recht op een aantal fiscale voordelen. Zo is de bijtelling van een stekkerauto lager dan een brandstofauto. Maar let op: het percentage van de bijtelling voor elektrische auto’s zal ieder jaar steeds hoger worden. Wanneer jouw auto het bouwjaar 2021 heeft betaal je twaalf procent bijtelling. Toch geldt dit percentage alleen voor de eerste 40 duizend euro dat jouw auto waard is. Wanneer de waarde van jouw auto hoger ligt, betaal je over dat resterende bedrag 22 procent.

Ook hoef je geen bpm of mrb te betalen tot 2025. Daarnaast heb je nog recht op de milieu-investeringsaftrek en natuurlijk hoef je geen brandstofkosten meer te betalen. Wel moet je natuurlijk de oplaadkosten van jouw elektrische auto betalen. Gelukkig zijn die kosten een stuk lager dan het volgooien van jouw tank.

Steeds meer laadpalen

Om voort te borduren op het laden van de stekkerauto: dat laden van jouw elektrische auto ook zo gepiept, gelukkig. Waar je een paar jaar geleden nog zo’n paal moest opzoeken, zijn ze tegenwoordig vaak wel te vinden in iedere wijk. Bovendien komen er steeds meer laadpalen bij. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een laadpaal aan huis te laten installeren. Zo kun je in de nacht jouw auto opladen, waardoor jij de volgende ochtend zonder problemen naar jouw werk kan rijden. Bovendien is het opladen in de nacht ook een stuk goedkoper dan wanneer je dit overdag doet.

De brandstofauto gaat ooit verdwijnen

Een aantal automerken hebben al naar buiten gebracht dat zij over een aantal jaar willen overstappen op volledig elektrisch. Zo wil Volvo vanaf 2030 alleen nog maar volledig elektrische auto’s produceren, en Volkswagen uiterlijk in 2035. En zo zijn er nog wel meer automerken die vaarwel zeggen tegen de brandstofauto. Wanneer je dus kiest voor zakelijk leasen, overweeg dan om te kiezen voor een elektrische auto. Dit zal op den duur alleen maar zijn vruchten afwerpen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.