Wat moet je weten over kinderopvang toeslag

Wat moet je weten over kinderopvang toeslag

Een kinderopvang brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen kan je als ouders met een gerust hart aan het werk, maar je kind kan veel ontwikkelingen doormaken op de kinderopvang. Denk bijvoorbeeld aan op sociaal en intellectueel vlak. Helaas is de kinderopvang niet voor elk kind weggelegd, want de verbeteringen in de kinderopvangen zorgt er ook voor dat het duurder voor ouders is om het aan te schaffen. Daarom heeft de regering het concept van kinderopvang toeslag ontworpen om deze ouders een handje te helpen.  

Wat is kinderopvang toeslag? 

De overheid heeft besloten om ouders financieel bij te staan om het mogelijk te maken kinderen toch naar de kinderopvang te kunnen brengen. Ouders krijgen een maandelijkse toeslag die meestal op de 20ste van de maand wordt toegegeven. De levensomstandigheden en het inkomen van de ouders zijn van invloed op de hoogte van de toeslag. 

Voorwaarden ouders en kind voor kinderopvangtoeslag 

Om kinderopvangtoeslag te mogen ontvangen zijn er voorwaarden en regels door de overheid opgesteld waar de ouders van het kind aan moeten voldoen. Zo moeten beide ouders werken, studeren of een inburgeringstraject volgen via een gecertificeerde instelling. Ook moeten beide ouders Nederlands zijn of over een verblijfsvergunning beschikken. Het kind dat maar de kinderopvang gaat daarnaast voldoen aan een paar standaarden. Zo mag het kind nog niet op de middelbare school zitten en woont het kind nog thuis bij de ouders.  

Hoelang duurt het om kinderopvangtoeslag aan te vragen 

Kinderopvangtoeslag aanvragen kost wel enige moeite en tijd. Wees er dus altijd op tijd mee en doe dit zeker niet op het laatste moment, want dan loop de het risico om geld te missen. Het kost zo’n 8 tot 10 weken om de aanvraag te verwerken en de toeslag te berekenen. Je kan de aanvraag indienen bij de belastingdienst.  

‘Wat kost een kinderopvang?’ 

Dus voor de ouders die zich afvragen ‘Wat kost een kinderopvang’ is er niet één antwoord te geven. Dit ligt aan of je toeslag aanvraagt en hoeveel je ontvangt. Wel is een kinderopvang zeer aan te raden voor niet alleen jou als ouders, maar ook voor je kind. Vind de juiste kinderopvang voor jouw kind. Er zijn kinderopvangen in Den Haag, Amsterdam, Groningen et cetera. Let er wel op of de kinderopvang in het landelijk kinderopvang register staat. Anders is het niet mogelijk om kinderopvangtoeslag te ontvangen. 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.