Waarom IT de steunpilaar is van jouw organisatie

Waarom IT de steunpilaar is van jouw organisatie

In welke branche je ook werkt, IT is al geruime tijd niet meer weg te denken uit de werkomgeving. We gebruiken IT op de werkvloer onder meer om processen soepeler te laten verlopen en om onze data op een veilige manier te bewaren. Kortom: IT is de steunpilaar van iedere organisatie. Zonder een goed functionerende IT-omgeving komen organisaties vaak voor problemen te staan. Waarom IT onmisbaar is voor iedere organisatie en welke voordelen het biedt, leggen we uit in dit artikel.    

Centrale werkplek

Met een goede IT-omgeving zorg je ervoor dat alle benodigde applicaties en functionaliteiten op één centrale plek worden samengebracht. Dit biedt overzicht en maakt het werken makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan het steeds weer opnieuw moeten inloggen op verschillende applicaties. Met een goede digitale werkplek is dit niet meer nodig en hoeven gebruikers slechts eenmalig in te loggen om toegang te krijgen tot het systeem en alle hierbij behorende programma’s. 

Interne communicatie

Voor een organisatie is het van groot belang dat alle interne communicatie op een overzichtelijke manier verloopt. Zo kan belangrijke informatie makkelijk terug worden gevonden en gaat deze niet verloren. Een goed overzicht over alle interne gesprekken en gedeelde documenten zorgt ervoor dat medewerkers efficiënter kunnen werken. Op dit moment communiceren veel bedrijven nog steeds volledig via e-mail. Deze manier van communiceren is niet optimaal in een bedrijfssituatie. Met een communicatiesysteem wordt het makkelijker om gesprekken overzichtelijk te archiveren en medewerkers op een overzichtelijke manier toegang te geven tot relevante documenten. 

IT zorgt voor betere beveiliging

Iedere organisatie heeft te maken met vertrouwelijke en gevoelige data die goed beschermd moet worden. Denk bijvoorbeeld aan klantgegevens, offertes of transacties. Deze mogen onder geen beding in onbevoegde handen terechtkomen. Met een goed beveiligde IT-omgeving kun je de risico’s minimaliseren.  

Digitale werkplek vanaf iedere gewenste locatie

Tegenwoordig moet de werkomgeving overal en altijd beschikbaar zijn voor medewerkers, zodat zij wanneer nodig bijvoorbeeld ook vanuit huis of vanaf een flexwerkplek kunnen werken. Werken in de cloud biedt een oplossing. Kies je voor een cloudoplossing, dan kunnen medewerkers vanaf iedere gewenste locatie toegang krijgen tot data en kunnen zij tegelijkertijd werken in hetzelfde document. Bovendien maakt een flexibele digitale werkplek het voor de organisatie mogelijk om in iedere onverwachte situatie door te blijven draaien. 

Hulp bij het inrichten van een solide IT-infrastructuur 

Voor het opzetten en onderhouden van een waterdichte IT-infrastructuur zijn deskundige IT-professionals nodig. Ictivity kan je helpen bij het inrichten van een betrouwbare en flexibele IT-infrastructuur die past bij jouw organisatie. Bovendien kun je als organisatie de IT-ondersteuning uitbesteden aan Ictivity, zodat je je kunt focussen op de kernactiviteiten binnen je bedrijf.  

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.