Dit zijn de 3 voordelen van Microsoft Azure

Dit zijn de 3 voordelen van Microsoft Azure

In een wereld met een snelle economie en de constant veranderende technologie, is het als bedrijf belangrijk om up-to-date te blijven. Microsoft Azure kan je daarbij helpen. Maar wat is Azure nu precies en wat zijn de voordelen ervan? Wij leggen het uit in deze blogpost.

Cloud Computing

Azure is het cloud computing platform van Microsoft dat gebruikt wordt om applicaties te bouwen, implementeren of beheren. Voordat we hier dieper op ingaan, zullen we eerst het begrip cloud computing toelichten. 

Cloud computing zorgt ervoor dat eindgebruikers – zoals je werknemers – altijd en overal toegang hebben tot hun software en applicaties. Via cloud computing worden allerlei IT-diensten verleend en verbonden via het internet, waaronder: servers, databases, netwerkfuncties, opslag en analyse functies.

Gmail en Google foto’s zijn voorbeelden van diensten die op de cloud gebaseerd zijn. Hierbij staan de foto’s en de informatie niet op je eigen computer opgeslagen, maar ergens veilig op het internet.

Zaken die de cloud voor je doen:

–        streamen van audio en video;

–        hosten van websites;

–        bewaren, back-uppen en herstellen van data;

–        opzetten van apps en services;

–        aanbieden van software on demand;

–        maken van data-analyses. 

Wat is Microsoft Azure?

Azure is een cloud computing service van Microsoft. Bedrijven kunnen hiermee hun applicaties in de cloud hosten, zodat ze geen eigen lokale servers meer te hoeven kopen en beheren. Maar Microsoft Azure is veel meer dan alleen een gedistribueerd datacenter. Het biedt ook andere diensten aan zoals: Artificial intelligence, Internet of Things, Big Data en Azure Kubernetes Services.  

Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar gelukkig kun je een Azure training doen, waarbij je alles leert over het gebruik van dit systeem.

De voordelen van Azure

  • Kostenefficiënt

Bij Azure hoef je nooit onnodige kosten te maken. Je betaalt namelijk altijd achteraf en aan de hand van je verbruik, dat overigens te allen tijde inzichtelijk is. Je kan op dit vlak optimaliseren door bijvoorbeeld te kiezen om bepaalde servers– die je alleen overdag nodig hebt – ’s nachts uit te laten schakelen en de volgende ochtend automatisch laat opstarten.

  • Snelle schaalbaarheid

Met Azure hoeven bedrijven alleen te betalen voor het werkelijke verbruik van de toepassingen die gebruikt worden. Wanneer het aantal gebruikers of de data-opslag verhoogd moet worden, kan Microsoft gewoon de snelheid aanpassen. De services die je afneemt bij Azure kunnen dus makkelijk mee evolueren met je organisatie doordat je binnen enkele minuten kunt op- en afschalen.

  • Betrouwbaarheid

Beveiliging is een topprioriteit van cloud leveranciers. De Microsoft Azure diensten worden geleverd vanuit cloud datacenters die meerdere (overtollige) ruimtes bevatten. Dit betekent dat als er één van de servers defect raakt, een automatische aanvraag voor een andere server in het datacenter wordt uitgevoerd. Hierdoor blijven alle applicaties van een organisatie altijd actief. 

Kortom, Azure is een gebruiksvriendelijk cloud platform dat ook nog eens de zekerheid biedt altijd en overal toegang te geven tot je software en applicaties. Wil je als bedrijf up-to-date blijven? Kijk dan eens wat Microsoft Azure voor jouw organisatie kan betekenen. 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.