Waar je op moet letten bij het kopen van chocolade

Waar je op moet letten bij het kopen van chocolade

Voordat we online chocolade bestellen, moet je weten welke ingrediënten erin zitten. Het is omdat de ingrediënten om chocolade te maken je gezondheid beïnvloeden. In feite is chocolade een gezond voedingsmiddel, maar je moet er wel voor zorgen dat de chocolade die je consumeert minder suiker bevat en geen extra stoffen bevat. Donkere chocolade biedt verschillende gezondheidsvoordelen. Het kan bijvoorbeeld de doorbloeding en de cognitieve functie verbeteren. Bovendien kan het je stress verminderen. Ongetwijfeld kan het consumeren van chocolade je helpen om je humeur onder controle te krijgen. Als je er zeker van wilt zijn dat de chocolade die je consumeert bovenstaande voordelen biedt, moet je op een aantal aspecten hieronder letten.

Chocolade moet vrij zijn van emulgator

De belangrijkste ingrediënten van chocolade zijn cacaopoeder, zoetstof en cacaoboter. Sommige fabrikanten voegen echter extra ingrediënten toe, zoals emulgatoren. Het doel van het toevoegen van een emulgator is om een ​​romige textuur te creëren. Dit ingrediënt is ook te vinden in koffiemelk, ijs en chocolade reep. Houd er echter rekening mee dat het gebruik van een emulgator schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Te veel consumptie van emulgatoren kan leiden tot ontstekingsziekten. Dus voordat je chocolade koopt, moet je het ingrediënt controleren om er zeker van te zijn dat het geen emulgator bevat.

Chocolade moet 70% cacao of hoger bevatten

Hoe hoger het cacaopercentage van je chocolade, hoe minder suiker er in zit. Het is beter als je pure chocolade of bitterzoete chocolade koopt. Dit komt omdat dit type chocolade meer dan 70% cacao bevat. Wanneer de chocolade meer suiker bevat, zal deze meer calorieën bevatten. Het consumeren van grote hoeveelheden suiker in chocolade kan dus leiden tot obesitas. Bovendien moet je melkchocolade of witte chocolade niet vaak consumeren, omdat deze grote hoeveelheden suiker bevatten. Het consumeren van chocolade met teveel suiker is ook niet goed voor kinderen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.