Voordelen van automatisering door machines

Voordelen van automatisering door machines

Als mens en machine goed samen werken, kan dat voor veel ondernemers grote kansen bieden. U kunt alle productieprocessen automatiseren en daarmee de productiecapaciteit verhogen. Tegelijkertijd verhogen van de productievolumes betekent een potentieel hogere omzet en dus goede vooruitzichten voor het bedrijf. Maar daarnaast zijn er nog een aantal voordelen. Deze worden benoemd in de onderstaande blog. 

Geen eentonig werk meer 

In het verleden konden we niet ontkomen aan fabrieksarbeiders die verbluffende banen deden. Vrijwel alles moest met de hand gebeuren en werken aan een lopende band was niet altijd even leuk. Wanneer machines dergelijke taken kunnen overnemen, kunt u personeel inzetten voor andere activiteiten die minder saai zijn. Vaak kan de machine ook bewerkingen sneller afronden, wat de productiecapaciteit verhoogt en het ziekteverzuim vermindert. Dit is dus een win-winsituatie! 

  

Risicomijding 

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Fouten maken is menselijk. Kortom, de machine maakt deze fout niet. Tenzij er sprake is van een technisch defect of een verkeerde programmering. Maar in de praktijk gebeurt dit zelden. U kunt robots inzetten voor allerlei complexe fabricagetaken die met uiterste zorg moeten worden uitgevoerd. Neem bijvoorbeeld een fabricageproces van verpakkingen vullenEr moet evenveel in de verpakking zitten als dat erop staat. Als dit teveel procent afwijkt kan je bedrijf aangeklaagd worden. Bij een goed geprogrammeerde afvulmachine weet je zeker dat er geen fouten worden gemaakt.  

  

Veiligheid

Als er voorzichtig met een robot wordt omgegaan, kan er tijdens het fabricageproces weinig gebeuren. Hierdoor loopt de veiligheid op de werkvloer minder risico. Werkzekerheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden en door automatisering voorkom je dat onveilige processen verder onderdeel worden van je bedrijfsvoering. 

  

Kostendrukkend 

Als ondernemer verdient u de investering die nodig is om productieprocessen te automatiseren snel terug dankzij de hogere omzet die u per tijdseenheid kunt realiseren. Stelt u zich eens voor hoe het voor uw bedrijf zou zijn als u de productie gemakkelijk zou kunnen verdubbelen? Dit geeft een interessante berekening! 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.