Wat is dan de weg die je wilt belopen

Je komt ze zo vaak tegen. Mensen die het over van alles hebben en eigenlijk niet weten waar ze naar toe willen. Ze hebben het vooral druk om aan te geven over alles wat er niet goed is aan waar ze staan en totaal geen visie of gevoel waar het naar toe moet. Dus als je niet weet waar je naar toe gaat dan is alles goed wat je doet. Dan maakt het ook niet uit of je nu naar links of naar rechts gaat, want je kunt het nergens mee vergelijken. Dat is zoals het zo vaak gebeurt, dat mensen maar iets doen, ergens naar toe gaan en dan onderweg eigenlijk niet weten waar ze zijn of hoe het dan verder moet. Daar is een verhaaltje over geschreven, dat een klein meisje aan het begin van een hard gekleurde weg vraagt waar ze naar toe kan. Daar antwoord iemand op als dan maakt het ook niet waar je naar toe gaat en dan is alles goed. Het snijdt pas hout als je weet wat je doel, want dan kun je daar halverwege nog eens een toets aan wagen.

En hoe meet je dan waar je bent (H2)

In de echte wereld gaat het net zo. Daar stel je jezelf een doel. Als je dat hebt gedaan dat weet je altijd hoe ver je van het eindresultaat af bent en kun je altijd beoordelen of je goed zit. Je kunt ook bepalen of je wat hoger moet springen of harder moet werken of er alsnog te komen. Datzelfde gebeurt met contractmanagement waar hele volksstammen afspraken maken zonder te weten waar het allemaal naar toe moet. Dan vinden ze het op een gegeven moment raar dat ze niet meer weten hoe het zit en of ze nog goed zitten. Dan maar niet spreken over dat je je best doet.

Dat begint al bij de inkoop (H2)

Alles begint bij de inkoop, want daar wordt bepaald waar het heen moet. Als je daar het eerste knoopsgat mist krijg je spreekwoordelijk de jas nooit meer dicht. En dat gebeurt vaak, heel erg vaak, zonder dat de mensen het zelf door heen. En dat is nog het meest frappante. Daar moeten we maar is een volgende keer verder op in gaan en de zaak beter voorbereiden. Want als je dat niet doet dan weet je helemaal niks en dat is al helemaal niet de bedoeling.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.