Tips voor het goedkoop versturen van pakketten

Tips voor het goedkoop versturen van pakketten

Er worden tegenwoordig ontzettend veel pakketten verstuurd. Nu alle winkels tijdens gesloten zijn maken webshops en bezorgingsdiensten overuren. Je wilt de pakketten natuurlijk zo goedkoop mogelijk verkopen. De volledige verzendkosten doorberekenen aan de consument is geen optie. Van welke dienst je ook gebruik wilt maken, je wilt zo goedkoop mogelijk verzendt in Nederland én daarbuiten. Hieronder vind je een aantal tips voor het goedkoop versturen van pakketten.

Vergelijken en onderhandelen

Pakket versturen? Het is altijd verstandig om vervoerders te vergelijken voordat je met hen in zee gaat. Er zijn een aantal vervoerder beschikbaar. De meest gebruikte zijn PostNL, DHL, DPD en UPS, maar daarnaast zijn er nog veel meer vervoerder beschikbaar. Via CheapCargo.nl kan je meerdere vervoerder vergelijken om te kijken welke het beste bij jou bedrijfsvoering past. Veel kleine webshops beseffen vaak ook niet dat ze een onderhandelingspositie hebben bij de meest gebruikte vervoerders.

Samenbundelen

Hoe meer pakketten je verstuurt, hoe goedkoper het wordt. Hier kan je slim gebruik maken door samen te bundelen met een andere webshop. Door samen verzendcapaciteit in te kopen, kom je wellicht in aanmerking voor lagere verzendtarieven. Zo kun je samen vanuit één account lagere tarieven hanteren.

Formaat

Als bedrijf is het essentieel om na te denken over het formaat van je pakketten. Soms kan het ontzetten veel schelen als een product in een brievenbuspakket verstuurd kan worden in plaat van in een doos. Een brievenbuspakket kun je goedkoop vesturen en heeft net als bij een gewoon pakket een Track & Trace code. Daarnaast hoeft je klant ook niet thuis te zij om een product in ontvangst te nemen.

Verpakkingsmateriaal herbruiken

Bewaar al het verpakkingsmateriaal dat je zelf ontvangt, om zelf pakketten mee te versturen. Hier kan je ontzettend veel geld besparen op verpakkingskosten. Daarnaast is dit ook veel beter voor het milieu. Een win-win situatie dus!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.