Tips voor het kiezen van het juiste speelgoed voor kinderen

Tips voor het kiezen van het juiste speelgoed voor kinderen

Bijna elk kind is niet los te denken van speelgoed. Ook al wordt speelgoed vaak gezien als iets waardoor kinderen zich niet meer kunnen concentreren, toch zijn er veel voordelen te behalen als je je kind het juiste speelgoed geeft. Als je educatief speelgoed zoekt dat interessant en uniek is, en waar je kinderen zeker dol op zullen zijn, dan kun je dat vinden bij Little Dutch speelgoed. Het kiezen van het juiste speelgoed voor kinderen kan aangepast worden aan de leeftijd en het geslacht van het kind. Bovendien is de keuze van het materiaal, de vorm, en de kleur van het speelgoed ook iets waar je op moet letten. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van het juiste speelgoed voor kinderen.

Kies speelgoed naar leeftijd en geslacht

Je moet je kind zoveel mogelijk speelgoed geven dat bij het geslacht past, om de eigenschappen en het zelfvertrouwen van je kind te vormen. Voor meisjes kun je bijvoorbeeld een keuken uit Little Dutch geven, poppen, of speelgoed dat te maken heeft met beroepen als dokter of verpleegster. Wat jongens betreft kun je speelgoed geven dat met hobby’s te maken heeft, zoals auto’s of sport. Je kunt je kind echter ook speelgoed geven waar iedereen mee kan spelen, zoals blokken, puzzels, fietsen, enzovoort. Intussen kun je speelgoed geven dat aan de volgende criteria voldoet en bij verschillende leeftijden past. Voor baby’s kun je speelgoed geven dat felle kleuren heeft, geluidjes maakt, zacht is, eenvoudige vormen heeft die gemakkelijk vast te houden zijn, en van veilig materiaal gemaakt is. Voor kinderen van 1-3 jaar kun je speelgoed kiezen dat de fijne motoriek en de grove motoriek stimuleert, zoals stapelbare blokken, geïllustreerd speelgoed, en speelgoed met meer gevarieerde vormen. Voor kinderen ouder dan 3 jaar kun je je kind speelgoed gaan geven dat de hersen-intelligentie, de creativiteit en het probleemoplossend vermogen kan aanscherpen en stimuleren, zoals puzzels, lego, en dingen waarmee je kunt tellen, lezen, enzovoort.

Let op het materiaal van het speelgoed dat je aan kinderen geeft

Vooral voor kinderen onder de 3 jaar moet je kieskeuriger zijn bij het kiezen van speelgoed, ook wat de materialen betreft. Dat komt omdat kinderen op die leeftijd nog vaak in hun speelgoed bijten of eraan likken. Vermijd daarom speelgoed dat gemaakt is van PVC en dat gevaarlijke chemicaliën en kleurstoffen bevat die kunnen verkleuren of een onaangename geur afgeven.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.