3 taken die gemakkelijk uit te besteden zijn

3 taken die gemakkelijk uit te besteden zijn

Het opzetten van een eigen bedrijf gaat hand in hand met een hele hoop taken, naast de dagelijkse werkzaamheden komt de administratie ook nog eens om de hoek kijken. En dit laatste is juist hetgeen waar menig Nederlander niet compleet bij stil stond op het moment dat het eigen bedrijf werd opgezet. Want waar je in eerste instantie natuurlijk gehyped bent door het feit dat je een bedrijf gaat opzetten in iets waar (waarschijnlijk) jouw passie ligt, zul je al snel met je neus op de feiten gedrukt worden; de administratie van een eigen bedrijf is veel, en soms ook helemaal niet zo leuk. Gelukkig zijn er veel bedrijven die sommige, dan wel niet alle administratieve taken van je willen overnemen. Bekijk snel welke administratieve taken jij kan laten uitbesteden! 

Salarisadministratie

Een middagje onderzoek doen en wellicht een aantal gesprekken met potentiële payroll bedrijven voeren, de definitieve onderhandeling en het is geregeld; je kan je salarisadministratie snel en gemakkelijk uitbesteden bij een Payroll organisatie! Zij zullen ervoor zorgen dat jouw personeel wordt op tijd wordt uitbetaald, zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Sterker nog, je kan er zelfs voor kiezen dat jouw personeel in dienst komt bij de organisatie zelf, waardoor jij ook niet meer in charge bent over de arbeidsovereenkomsten. Twee vliegen in één klap dus! 

Boekhouder of accountant

Het inhuren van een boekhouder of accountant is als zelfstandig ondernemer vaak van onderschatte waarde. Wij zouden zelfs willen stellen; het is een must. Een boekhouder houdt jouw financiële administratie bij en zorgt daarbij voor de kwartaal- en jaarlijkse belastingaangiftes. Tot slot zorgt een boekhouder of accountant ervoor dat er een jaarrekening wordt opgesteld, en bekijkt deze de financiële voorspellingen van komend boekjaar. Een boekhouder of accountant kan op ZZP basis worden ingehuurd, maar er zijn ook bedrijven die je onder de arm kan nemen. 

Alles uitbesteden?

Gooi je liever de hele administratieve kant op zijn schop en wil je dat iemand anders de volledige verantwoordelijkheid over jouw backoffice in handen neemt? Gelukkig zijn hiervoor ook voldoende ZZP’ers of bedrijven (zoals Easyworx) te vinden. Deze bedrijven eigenen in een mum van tijd jouw volledige administratie tot hen toe, en zorgen er uiteraard voor dat alles tot in de puntjes verzorgd wordt. Valt er bij jou én een last van je schouders, én je kan je weer volledig focussen op de taken die jij het leukst vindt! 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.