Dit moet je weten voordat je incassobureaus inhuurt

Dit moet je weten voordat je incassobureaus inhuurt

Tegenwoordig wordt het steeds moeilijker om je geld te krijgen. Sommige mensen kunnen ervoor kiezen geld van je te lenen. Soms hebben ze echter helemaal niet de intentie het geld terug te geven. Dit is waar incassobureaus hun plaats innemen. Het inschakelen incassobureau particulier kan je helpen je geld terug te krijgen.

De eisen van geïncasseerde schulden en soorten schulden

Er zijn veel incassobureaus, zoals AGIN Otten gerechtsdeurwaarders. Deze bureaus hebben de neiging specifieke eisen te stellen aan schulden die ze kunnen innen. Zo kan een incassobureau alleen achterstallige rekeningen innen die minder dan twee jaar oud zijn en een totaalbedrag van minstens € 200 hebben. Een goed incassobureau zal zijn inspanningen ook beperken tot schulden die nog binnen de verjaringstermijn vallen, die van land tot land verschilt. Binnen de verjaringstermijn zijn betekent dat de schuld de verjaringstermijn niet overschreden heeft en dat de schuldeiser de vordering nog steeds voor de rechter kan brengen. Verschillende achterstallige schulden worden door incassobedrijven geïnd. Deze schulden omvatten creditcard en medische rekeningen, autoleningen, persoonlijke leningen, bedrijfsleningen, studieleningen, en zelfs onbetaalde rekeningen van nutsbedrijven en mobiele telefoons.

Hoe incassobureaus geld krijgen en betaald worden

Incassobureaus nemen contact op met wanbetalers via brieven en telefoontjes in een poging hen over te halen terug te geven wat ze schuldig zijn. Wanneer incassanten niet in staat zijn een debiteur te contacteren met behulp van de informatie die de oorspronkelijke crediteur verstrekt heeft, wenden ze zich tot computersoftware en privédetectives voor hulp. Ze kunnen ook op zoek gaan naar de bezittingen van een schuldenaar, zoals bank- en makelaarsrekeningen, om diens vermogen om te betalen te beoordelen. Sommige incassobureaus zullen ook met consumenten onderhandelen om schulden die moeilijk in te vorderen zijn te vereffenen voor een prijs die lager is dan het verschuldigde bedrag. Dit betekent dat de schuldenaars onder het bedrag van de schuld kunnen terugbetalen. Incassobureaus kunnen ook zaken naar advocaten sturen die rechtszaken aanspannen tegen cliënten die weigeren te betalen. Nadat de schuld geïnd is, betaalt de klant van het incassobureau een bepaald bedrag als vergoeding. Meestal bedraagt de vergoeding tussen de 25% en 50% van de geïnde schuld.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.