Tips voor een betere scheiding van bedrijfsafval

Tips voor een betere scheiding van bedrijfsafval

Ben je op zoek naar tips om je bedrijfsafval beter te scheiden? Dan ben je hier aan het goede adres! Ten eerste is het al heel erg goed dat je hierover wilt nadenken, want het scheiden van bedrijfsafval is enorm belangrijk. Je kunt al starten met een goedkope rolcontainer van Bedrijfsafval.nl om je afval beter te scheiden. Lees hier nog meer tips voor het beter scheiden van je bedrijfsafval.

 

Tip 1: Informeer je werknemers

Wanneer je wilt dat je bedrijfs- en MKB afval beter wordt gescheiden, dan is het belangrijk om je werknemers hierover te informeren. Als je verandering in je bedrijf voor elkaar wilt krijgen, dan is het namelijk belangrijk dat iedereen gemotiveerd is om hier ook aan mee te werken. Het informeren van je werknemers is daarom een belangrijke stap.

 

Tip 2: Geen kleine prullenbakken meer

Haal al die kleine prullenbakken in je bedrijf weg. Iedere bureautafel heeft misschien wel zijn eigen prullenbakje. Zorg dat die de deur uitgaan! Deze prullenbakjes zijn namelijk de verzamelaars van een grote verscheidenheid aan afval die nooit meer gescheiden gaat worden.

 

Tip 3: Vertel over het belang van scheiden

Mensen vinden het moeilijk om te veranderen. Het is makkelijker om te veranderen als je weet wáárom je moet veranderen. Door aan je werknemers uit te leggen waarom het scheiden van afval zo belangrijk is, zullen ze ook sneller gemotiveerd zijn om hier actief aan mee te doen.

 

Tip 4: Begin simpel

Je hoeft niet meteen elk detail van je afval te gaan scheiden. Begin simpel. Begin bijvoorbeeld met het scheiden van het plastic van het restafval. Hoe simpeler, hoe beter. Zo krijgen meer mensen het onder de knie en is de kans groter dat dit ook wordt doorgezet.

 

Tip 5: Het hoeft niet duur

Met een aantal goedkoper containers kun je al heel goed je afval scheiden. Je hoeft niet meteen een mega geavanceerd scheidingssysteem aan te schaffen. Start met een goedkope container en begin met het scheiden van je bedrijfsafval.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.