Belangrijke tips om rekening mee te houden bij een barkoelkast kopen

Belangrijke tips om rekening mee te houden bij een barkoelkast kopen

Ben je eigenaar van een bar of een restaurant? Dan is één van de eerste zaken die je moet doen een barkoelkast aanschaffen. Een dergelijke koelkast kopen lijkt in eerste instantie ongelofelijk eenvoudig te zijn. Toch zijn er best een aantal belangrijke aandachtspunten waar rekening mee dient te worden gehouden. Wat namelijk bijvoorbeeld te denken van de hygiëne waar de barkoelkast over beschikt? En wat bovendien ook te denken van de energieklasse? Deze laatste is namelijk in de praktijk sterk bepalend voor het energieverbruik dat door de koelkast wordt gerealiseerd. In ieder geval, waar je nu exact allemaal rekening mee zal willen houden bij de aankoop van een barkoelkast laten we je graag ontdekken door middel van de hieronder terug te vinden informatie.

Wat is de AntiBacteria techniek precies?

De kans is ongelofelijk groot dat je tijdens je zoektocht naar een barkoelkast op een zeker ogenblik geconfronteerd zal worden met de zogenaamde AntiBacteria techniek. Het gaat hierbij om een belangrijke techniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van een zilververbinding. Voor zowel bacteriën als schimmels geldt dat ze er allebei bekend om staan niet goed te groeien op zilveren oppervlaktes. Is er dus met andere woorden sprake van ongewenste indringers in de barkoelkast waar je gebruik van wenst te maken? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze techniek daar op een efficiënte manier verandering in kan brengen. Indien je graag in zo hygiënisch mogelijke omstandigheden gebruik wil kunnen maken van een barkoelkast kan het in ieder geval zeker de moeite waard zijn om te kiezen voor een exemplaar die deze techniek gebruikt.

Over welke energieklasse dient je koelkast te beschikken? 

Een belangrijk aandachtspunt met betrekking tot het kopen van een koelkast voor in je bar heeft te maken met het feit dat deze de klok rond moet draaien. Dit geldt uiteraard niet alleen maar voor een barkoelkast, maar ook voor andere, gewone koelkasten. Het gevolg hiervan is natuurlijk dat er rekening moet worden gehouden met een vaak behoorlijk energieverbruik. Gelukkig is het mogelijk om deze op een bepaalde manier te temperen. Om dit te kunnen realiseren is het dan ook zo dat het van belang is om goed rekening te houden met de energieklasse waar gebruik van wordt gemaakt.

De energieklasse waar een barkoelkast over kan beschikken varieert in de praktijk van G tot en met A. Dit gezegd hebbende zal je al behoorlijk je best moeten doen om een exemplaar te kunnen vinden die over een slechtere energieklasse beschikt dan B. Mede omwille van deze reden heeft men ervoor gekozen om aan de A-energieklasse barkoelkasten verschillende gradaties te verbinden. Het kan hierbij dan gaan om bijvoorbeeld een barkoelkast met een energieklasse A+ of A++. 

Ervoor kiezen om een energiezuinig model te kopen brengt hogere kosten met zich mee, maar zorgt er tegelijkertijd wel voor dat je significant en bovendien ook periodiek kan besparen op de verbruikskosten. In principe is dit dan ook zeker een goede investering te noemen. Hoe dan ook, het mag in ieder geval duidelijk zijn dat even de verschillende barkoelkasten die op de markt zijn terug te vinden vergelijken absoluut de moeite meer dan waard kan zijn. 

 

Kijk voor meer horeca apparatuur op https://www.horecarama.nl/

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.