Tips om ziekteverzuim te voorkomen

Het laatste waar je als ondernemer mee te maken wilt hebben, is verzuim onder personeel. Andere werknemers krijgen er ongewenst extra werk bij, het kan de dynamiek binnen een team verstoren en het geeft jou als ondernemer natuurlijk ook de nodige dosis stress. Daarom is het ook meer dan logisch dat je er maar al te graag alles aan doet om het ziekteverzuim te voorkomen. Om je daar alvast wegwijs in te maken, hebben we een paar erg handige tips voor je op een rijtje gezet. Maar je leest ook meteen wat je het beste kunt doen op het moment dat er toch verzuim in het spel is.

Zorg altijd voor een gezond werkklimaat bij jou binnen het bedrijf 

Een gezond werkklimaat is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Door een fijne werkplek te creëren, komt het personeel met een veel beter gevoel naar kantoor. Dit stimuleert de productiviteit en een gezellige sfeer. Probeer daarnaast ook het team constant te stimuleren om trainingen en cursussen te volgen. De kers op de taart? Blijf communiceren met medewerkers en plan regelmatig gesprekken in om hun hart te luchten of om de voortgang te bespreken. Dit geeft de medewerkers een gevoel van vertrouwen en dus ook een beter en meer zelfverzekerd gevoel op de werkvloer. En dat draagt vervolgens weer bij aan een betere en hogere productiviteit.

Heb je al de nodige verzekeringen geregeld om in te kunnen spelen op verzuim?

En is er sprake van verzuim op de werkvloer? Dan wil je hier als werkgever natuurlijk ook maar al te graag snel op in kunnen spelen. Het afsluiten van een verzekering, zoals een verzuimverzekering, mag dan uiteraard niet ontbreken. Door dit type verzekering af te sluiten, weet je zeker dat de kosten van de loondoorbetalingsverplichting helemaal worden vergoed. Dit wordt vergoed in de tijd dat de werknemer ziek is en dus niet kan werken.

Dit kun je verwachten van een verzuimverzekering

Maar er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan dit type verzekering. Sommige verzuimverzekeringen vergoeden namelijk ook nog eens de re-integratiedienstverlening. En dat is natuurlijk wel zo fijn om te weten. De kosten voor loondoorbetaling en re-integratie kunnen binnen verschillende soorten bedrijven flink oplopen bij (langdurig) verzuim. Dit kan vooral voor mkb-bedrijven een grote last zijn. Je kunt er dus altijd op vertrouwen dat je goed bent verzekerd voor je werknemers tegen de kosten van loondoorbetaling bij ziekte.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.