Geniet op kantoor van lekkere en duurzame koffie

Geniet op kantoor van lekkere en duurzame koffie

In Nederland is koffie een van de dranken die het meeste wordt gedronken. Thuis en op kantoor is goede koffie onmisbaar. Marktonderzoeksbureau PanelWizard heeft met een onderzoek aangetoond dat lekkere koffie voor veel professionals tegenwoordig een belangrijk aspect op de werkplek is geworden. Maar liefst zestig procent van de respondenten geeft aan dat koffie van een goede kwaliteit belangrijker is dan een laptop, lunch of teamuitje. Daarnaast toont onderzoek dat onder duizend Nederlanders is gehouden aan dat het drinken van koffie de productiviteit verhoogt en de prestaties op de werkvloer lijkt te bevorderen. Maar liefst zeventig procent van de ondervraagden geeft aan dat meetings beter verlopen onder het genot van een kop goede koffie. Twee derde geeft aan scherper te zijn na het drinken van koffie. Ook brengt het drinken van koffie mensen samen. De koffiemachine op het kantoor is de plek waar collega’s elkaar ontmoeten, bijpraten of zelfs een korte vergadering houden. Kortom, koffie heeft een positieve invloed op het teamgevoel en de arbeidsvreugde.

 

Sta jij aan het hoofd van een organisatie of heb jij een eigen bedrijf en wil je jouw medewerkers ook elke dag in lekkere koffie faciliteren? In dit artikel belichten we de Nespresso cups van De Koffiejongens. Deze biologisch afbreekbare koffiecups zijn verkrijgbaar in verfijnde smaken zoals lungo, decaf, ristretto en espresso. Bovendien drink je met de cups van De Koffiejongens iedere maand de lekkerste koffie voor een vast laag bedrag. 

 

Ristretto, espresso, decaf en lungo

Zoveel mensen op kantoor, zoveel meningen en dus voorkeuren voor koffiesmaken. Dat begrijpen ze bij De Koffiejongens als geen ander en dus bieden ze de keuze uit koffiesoorten zoals: ristretto, espresso, lungo, lungo forte en lungo extra forte. De koffie is écht lekker omdat alleen de beste bonen worden gebruikt en die zorgvuldig worden gebrand en luchtdicht worden verpakt. Bij Businesstopper zijn we onder andere fan van de lungo. Dit is de ideale koffie om de hele dag door te drinken. Omdat die medium is gebrand, is de lungo een ietwat fruitige koffie. Als we iets meer pit kunnen gebruiken, kiezen we voor de espresso-cups. In de basis smaakt deze klassieke bitterzoete espresso naar donkere chocolade, is die verrijkt met karamel en mout en werkt die prima tegen een after lunch dip.  

 

Biologisch afbreekbare koffiecups

MVO en duurzaamheid zijn in het bedrijfsleven niet meer weg te denken. Daarom is het mooi meegenomen dat de biologisch afbreekbare koffiecups van De Koffiejongens perfect in dit plaatje passen. De kans bestaat dat je hierbij denkt aan herbruikbare koffiecups, maar de cups van De Koffiejongens zijn veel praktischer. Ze zijn namelijk gemaakt van planten en kunnen na gebruik bij het GFT-afval of op de composthoop. De Nespresso cups worden gemaakt van natuurlijke materialen die afkomstig zijn van de 100% hernieuwbare grondstoffen cellulose en PHA. Cellulose komt uit de celwanden van planten en PHA is een nieuwe generatie biopolymeer gemaakt uit plantaardige oliën. Dat betekent dus dat de cups 100% natuurlijk zijn én vrij zijn van microplastics en andere rommel. Daarom kunnen de koffiecups bij het GFT of zelfs op de composthoop, waar de koffiecups door micro-organismen worden omgezet tot vruchtbare compost waar planten goed op groeien. Geen groene bak of composthoop? Dan nemen De Koffiejongens de koffiecups graag retour om er zelf biogas van te maken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.