Tips om een eigen onderneming met kinderen te combineren

Tips om een eigen onderneming met kinderen te combineren

Je hoort het wel vaker. Kun je je dromen najagen als je kinderen hebt? Heb je al langer de droom om een eigen onderneming te runnen, maar geen idee hoe je dit moet combineren met kinderen? Alles kan en wij geven jou tips.

Voel je niet gevangen in het ouderschap

Zorg er in ieder geval voor, dat je je nooit gevangen voelt in het ouderschap. Met enige regelmaat hoor je ouders in je omgeving verzuchten: “Als ik geen kinderen had, dan zou ik zeker voor mezelf beginnen” of “Ik heb altijd wel iets anders willen doen, maar dat kan niet door de kinderen”. Dit zijn belemmerende gedachten die je niet verder brengen als je een droom hebt. Dus wil je starten met ondernemen of een nieuw carrièrepad bewandelen? Denk dan eens na over hoe dit wel zou kunnen in combinatie met kinderen. Kan het nu, of over een paar jaar? Maak eerst een plan, wat wil je precies? Zet een stip op de horizon maar ook vooral: erken dat de optie er is en gun jezelf de mogelijkheid om te groeien en je dromen na te jagen! Geloof ons maar, dat is stap één.

Neem kleine stappen

Iedereen weet dat je leven veranderd als je kinderen krijgt, dus neem ook vooral kleine stappen. Zo is het een goed idee om freelance te gaan werken, zodat je je eigen uren kunt indelen. Bedenk wat je leuk vindt en begin met het zoeken van potentiële opdrachtgevers. Laat je zeker niet belemmeren door jonge kinderen of baby’s.

Doe iets dat je leuk vindt

Als mama heb je natuurlijk veel affiniteit met je kinderen en je wordt nergens vrolijker van dan die lachende snoetjes. Begin een business voor jezelf en verkoop producten voor mama’s. Denk aan kinder kleding, kinder speelgoed of een draagzak baby. Draagzakken zijn reuze populair tegenwoordig, dus dit kan wel eens een booming business worden! Betrek je gezin er ook bij. Want schuldgevoel kan ook een rol spelen. Als je je kinderen betrekt bij hetgeen je doet, hoef je je ook nooit schuldig te voelen dat je teveel aan het werk bent. Je weet waar je het voor doet!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.