Per wanneer je een opzetzwembad een zwembad XXL noemt

Per wanneer je een opzetzwembad een zwembad XXL noemt

Zwembaden kun je kopen in alle maten, kleuren en uitvoeringen. Van klein opblaaspeuterbadje tot aan megagrote opzetzwembaden tot wel 550 cm diameter en hoogtes van 120 cm of hoger. Hoe groter hoe beter hoor ik je denken. Maar wanneer heb je nou een XXL zwembad en per wanneer is een groot zwembad ineens een XXL zwembad? In deze blog vertellen wij jou alles over zwembadmaten en de voor- en nadelen hiervan. Kijken ondertussen even bij Vikingchoice voor de beste XXL zwembad deals.

Past een zwembad XXL in jouw tuin?

Een zwembad xxl noem je pas een XXL zwembad als de diameter 400 cm of groter is. Bij een rechthoekig zwembad geldt dat de lange zijde tenminste 400 cm lang moet zijn. Het grootste standaard opzetzwembad heeft een diameter van 549 cm. Als je wil weten of zo’n zwembad geschikt is voor jouw tuin, houdt dan rekening met een vrije zone van 50 cm rondom het zwembad. Voor een XXL zwembad met 420 cm diameter heb je dus een stuk grond van 470×470 cm nodig om het zwembad veilig en verantwoord op te zetten.

Hoe je een XXL zwembad onderhoudt en schoonhoudt

De meeste XXL zwembaden worden standaard geleverd met een waterpomp en filtersysteem. Wist je dat je veel zwembad stofzuigers op de pomp kunt aansluiten? Dit maakt het schoonhouden een stuk eenvoudiger. Ook hoef je niet een speciale stofzuiger voor zwembaden aan te schaffen. Naar een stofzuiger en filterinstallatie is de PH-waarde van het water ook belangrijk. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen en gebruiken van zwembadchemie.

Hoe jij jouw zwembadwater PH-neutraal houdt

De PH-waarde. Een begrip dat je ongetwijfeld zult herkennen. De PH-waarde zegt iets over de zuurtegraad van het water. PH-waardes variëren tussen de 1 en 14 waarbij 7 als PH-neutraal wordt gezien. De ideale PH-waarde voor zwembadwater is tussen de 7.2 en 7.6. Je meet dit eenvoudig met een PH-teststrip. Wil je het serieuzer aanpakken omdat je wellicht een XXL zwembad hebt? Dan kun je het beste een zwembadchemie-set kopen. Zo’n set bevat test strips, een digitale meter en chloortoevoegingen om de PH-waarde aan te passen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.