Tips bij het verzenden van pallets

Tips bij het verzenden van pallets

Veel webwinkels zullen te maken hebben met het verpakken van pallets. Dit kan soms best een moeilijke klus zijn met veel gepuzzel. Lees hieronder enkele tips.

Stabiele basis

Een goed opgebouwd pallet valt of staat (letterlijk) met een stabiele basis. Meestal bestaat de opbouw van pallets uit verschillende dozen. Het opbouwen van een pallet is het gemakkelijkst als je begint met de grootste en zwaarste dozen. Vervolgens werk je langzaam naar boven en gebruik je steeds meer kleinere dozen.

Inpakken

Als de dozen op de pallet staan, is het natuurlijk belangrijk dat de dozen ook echt blijven staan bij transsport. Je moet dus de pallet goed inpakken. Allereerst kan je gebruik maken van een omsnoerband. Deze band bind je volledig om de pallet heen zodat de inhoud niet gaat schuiven. Met behulp van een metalen gesp zijn de omsnoerbanden heel gemakkelijk strak te trekken.

Een andere optie om dozen vast te binden is door gebruik te maken van verschillende folies. Rekfolie kan je goed om de pallet heen wikkelen zodat de dozen niet kunnen gaan schuiven. Tegenwoordig heb je ook veel duurzame folies die 100% recyclebaar zijn. Een ander voordeel van folie is dat de dozen ook beschermd worden tegen de regen. Als een pallet lang verpakt moet zijn kan je gebruik maken van afdekfolie. Deze folie is dikker dan rekfolie en beschermt de inhoud tegen stof, vocht en vuil.

Golfkarton

Als je heel veel dozen wilt stapelen op een pallet word je geadviseerd om golfkarton tussen de dozen te gebruiken. Hierdoor staan de dozen extra stevig en stabiel. Je kan golfkarton ook gebruiken om de dozen af te denken of om dozen heen te wikkelen. Golfkarton is verkrijgen op een rol waardoor je makkelijk het formaat kan bepalen.

Pallets versturen met CheapCargo

Wanneer de pallet goed verpakt is, is het tijd om hem te versturen. Pallet versturen doe je het beste met CheapCargo.com. Hiermee kan je alle vervoerders vergelijken waardoor je geld én tijd bespaart. Ontdek het gemak en ervaar hoe je eenvoudig een pallet kan vesturen binnen Nederland, Europa of naar de andere kant van de wereld.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.