Gebruik cortenstaal in je bedrijfspand

Gebruik cortenstaal in je bedrijfspand

Als ondernemer is je bedrijfspand een visitekaartje van je bedrijf. Je zorgt dus dat het er prachtig uit ziet. Het gebruikt van cortenstaal in het ontwerp van je bedrijfspand kan precies zijn wat jouw bedrijf onderscheidt van de concurrenten. In deze blog zal ik verder uitleggen waarom je de keuze zou maken om cortentaal te gebruiken in je bedrijfspand 

Imago 

Cortenstaal wordt veelal gebruikt in architectuurEr zijn veel beroemde gebouwen die te bezichtigen zijn als kunstwerk, alleen omdat er gebruik is gemaakt van cortenstaal. Het staal heeft namelijk een stoer en ruig uiterlijk. Maar omdat het op zoveel gigantische dure gebouwen is gebruikt heeft een ook een chique en rijke uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan het Israëlische designmuseum in Horon of de wereldbekende wolkenkrabber in Pittsburgh, USA Steel TowerOns eigen Groningse planetarium, het Infoversum, is nog een goed voorbeeld van gebouwen waarin volop gebruik gemaakt wordt van cortenstaalDoor cortenstaal te gebruiken in het ontwerp van jouw bedrijfspand zullen mensen je bedrijf associëren met deze stoere maar chique kunstwerken. Als deze uitstraling van cortenstaal past bij het imago wat je wil uitstralen dan is sterk aan te raden om cortenstaal te gebruiken. Natuurlijk hoeft het niet zo uitvoerig als bij de USA Steel Tower die meer dan 50 miljoen euro heeft gekost om te laten bouwen, maar het kan ook als een decoratief kunstwerk gebruikt worden bij de ingang van het bedrijfspand.  

Goedkoop in onderhoud 

Cortenstaal is beter bestand tegen corrosie dan andere staalsoorten. Cortenstaal heeft namelijk een aantal interessante corrosiebestendige eigenschappen. Het is bestand tegen de effecten van regen, sneeuw, ijs, mist en andere weersomstandigheden door een laag van donkerbruine oxidatie over het metaal te vormen. Dit zal diepere penetratie van roest en andere corrosie verhinderen. Door deze eigenschappen vervalt de noodzaak voor schilderen en hoef je niet te investeren in kostbaar roestpreventieonderhoudHet goedkope onderhoud is dus zeker een reden om het te gebruiken in je bedrijfspand.  

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.