Slaapkamertrends 2021

Slaapkamertrends 2021

Natuurlijke en milieuvriendelijke materialen

Dit is een trend die gelukkig groeit. Ecologische materialen worden veel gebruikt door hedendaagse interieurontwerpers. Bijvoorbeeld het gebruik van behandelde baksteen of hout met respect voor de natuur. Deze materialen worden veel gebruikt op de muren, waardoor een zeer interessant rustiek effect ontstaat.

Gestoffeerde hoofdborden

Dit is een andere trend die in 2021 met grote kracht weer opduikt. De hoofdborden van hout, die de afgelopen jaren de markt domineerden, zullen opzij worden geschoven om plaats te maken voor pluizige en verfijnde rugleuningen.

Terracotta vloeren

Dit type vloer heeft een zeer belangrijke heropleving, maar deze keer is het uiterlijk rustieker dan voorgaande jaren, ze zijn niet gepolijst en glanzend, maar ondoorzichtig.

Klassiek

Als u de voorkeur geeft aan iets klassiek, maar met moderne hints, moet u zich richten op een groot klassiek bed. Rondom zal de rest van het slaapkamermeubilair draaien, evenals de verlichting, de kleuren van de decoratieve elementen en de kleur van de muur. Wij adviseren donkere houtsoorten, zachte vanillewanden en goede accentverlichting. Een plant kan een zeer subtiel detail aan de slaapkamer toevoegen. Maar er zijn ook mensen die iets simpels willen, maar dan wel met detecteerbare kleurencombinaties. Klassieke stijlmeubelen uit het midden van de 20e eeuw moeten voor deze stijl worden gebruikt.

Minimalisme

De minimalistische kamers hebben ook hun land gewonnen bij het ontwerpen van de slaapkamer. De rechte lijnen en de verscheidenheid aan lichte en zachte kleuren winnen vele malen van andere hedendaagse trends.

Slaapkamer set

Het samenstellen van een kamer kost veel tijd en moeite en niet iedereen heeft er oog voor. Daarom wordt het steeds populairder om een slaapkamerset te kopen. Dit bespaard een hoop tijd en moeite. Wanneer je iets meer inspraak wilt hebben kan je de pakketten ook zelf samenstellen, zodat deze perfect bij jouw interieur passen. Een slaapkamerset bestaat grotendeels uit een bed met een paar nachttafels en een schuifdeurkast

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.