Tips bij het laten ontwerpen van een etiket voor product verpakkingen

Tips bij het laten ontwerpen van een etiket voor product verpakkingen

Etiketten stickers bestaan ​​al heel lang en worden nog steeds gebruikt. Het is moeilijk te geloven dat zoiets eenvoudigs zo’n impact kan hebben op de verkoop, maar het is waar. Etiketten zijn een uitstekend hulpmiddel om klanten te verleiden om je product te kopen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je je beste beentje voorzet bij het ontwerpen van het etiket voor je product verpakking. Hier zijn enkele tips die je op weg helpen.

Het juiste materiaal kiezen

Je moet allereerst het juiste materiaal van Avery.nl kiezen bij het ontwerpen van een etiket. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op deze beslissing. De duurzaamheid van je etiket hangt af van wat je van plan bent, maar over het algemeen zijn er twee opties: papier en vinyl. Papieren etiketten kunnen worden afgewassen door vloeistoffen en schuren, terwijl vinyl etiketten dat niet kunnen. Wil je je etiket hergebruiken of na gebruik recyclen, dan is papier wellicht het beste. Vinyl is wellicht beter geschikt als bescherming tegen vloeistoffen en slijtage.

Rekening houden met de vorm en grootte

De vorm en grootte van je etiket kunnen maken of breken hoe je merk wordt gezien. Bij het ontwerpen van een etiket voor product verpakkingen is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van het product zelf, evenals de afmetingen die worden gebruikt voor het labelen op andere vergelijkbare artikelen. Bovendien is het belangrijk om te overwegen hoe dit past in je algemene merkstrategie, zodat alle elementen samenhangend zijn.

Nadenken over het kleurenschema

Het kleurenschema van je etiket moet gerelateerd zijn aan de merkidentiteit van je bedrijf. Als je bijvoorbeeld een modemerk bent met een helder en kleurrijk logo, dan is het logisch dat je ook heldere en vrolijke kleuren gebruikt op je verpakkingsontwerp. Als je echter luxeproducten verkoopt, mag je logo niet te luid of opzichtig zijn. In plaats daarvan moet het een sfeer van elegantie en verfijning hebben. Je verpakkingsetiket kan ook enkele informatie  bevatten, zoals ingrediënten of voedingsstoffen.

Het juiste type lijm kiezen

Als je voedsel verkoopt, wil je een etiket dat voedselveilig en waterdicht is. Als je cosmetica verkoopt, wil je er een dat waterdicht is, maar niet zo sterk dat het aan iets anders dan zichzelf blijft plakken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.