Zo zorg je voor duurzaam afvalbeheer binnen jouw bedrijf

Zo zorg je voor duurzaam afvalbeheer binnen jouw bedrijf

Hoe zorg je voor een duurzame omgang met het afval dat binnen jouw bedrijf wordt geproduceerd? Het is een goede zaak om hierover na te denken, aangezien steeds meer Nederlanders bewust kiezen voor het scheiden van afval binnen of buiten hun werk. Door afval te scheiden draag je bij aan een circulaire economie, waarin materiaal meerdere keren gebruikt kan worden. Dit leidt tot minder productie van nieuw materiaal en tevens tot minder uitstoot van CO2. Naast de bijdrage aan een duurzame wereld kun je tevens kosten besparen door te kiezen voor het scheiden van afval. Kies onder andere voor een categorie plastic afval, dat niet samengaat met restafval. 

Afvalproductie in Nederland

In Nederland wordt er gemiddeld per persoon meer dan 550 kilogram aan afval geproduceerd. Gelukkig wordt de helft hiervan al opnieuw gebruikt, maar deze hoeveelheid kan nog steeds flink omhoog gaan. Hierdoor leveren we immers een bijdrage aan een duurzame samenleving. Kies voor een PMD container via MilieuServiceNederland.nl, waarin je al het afval verzamelt dat je graag wenst te scheiden. Kies een container uit met een passend formaat, aansluitend op het bedrijf dat je hebt en de productie van afval. Bij een grote productie van afval hoort vanzelfsprekend een grote container. 

Regels voor afvalscheiding

Naast de noodzaak om afval te scheiden vanwege het milieu, gelden tevens wettelijke verplichtingen om afval correct te scheiden. Deze regels zijn opgesteld door de overheid en het bedrijfsleven dient zich hieraan te houden, anders kun je een boete krijgen. Daarnaast heb je een vergunning nodig om afval te scheiden. Dit kun je bij de gemeente waarin je woonachtig bent aanvragen. Verdiep je vooral in de regels die binnen jouw gemeente gelden, om ervoor te zorgen dat er geen fouten worden gemaakt. Wellicht geeft de regelgeving jou de extra motivatie om het geproduceerde afval op correcte wijze te scheiden. 

Tips voor succes afvalbeheer

Er zijn een aantal tips met betrekking tot het succes beheren van afval. De eerste tip heeft te maken met het verminderen van de afvalproductie, dit kun je doen door bijvoorbeeld ander materiaal te gebruiken bij de productie van een product. Denk hierbij aan dikker en sterker materiaal. Daarnaast is het verstandig om producten te gebruiken van hoge kwaliteit, aangezien je producten van hoge kwaliteit meerdere keren kunt gebruiken. Ten slotte is het belangrijk om afval bij de bron te sorteren, hierdoor maak jij het jezelf en anderen een stuk gemakkelijker.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.