Social videos

Social videos

Social media is een groot onderdeel van het internet tegenwoordig. Vrijwel iedereen die je kent zal een social media profiel hebben. Via social media kun je dan ook veel mensen bereiken met de juiste content. Onder content verstaan we alles dat gepost wordt op sociale mediakanalen zoals foto’s, video’s en podcasts. Ook social videos zijn een groot onderdeel van social media. In een video heb je meer ruimte en tijd dan op een foto om je bericht over te brengen. Social videos zijn daarom de ideale manier om reclame te maken of informatie over te brengen naar de kijker.

Tips voor de beste social videos

Om de beste social media videos te maken, hebben we wat tips voor je verzameld:

  Als je er het budget voor hebt, is een professionele filmmaker inhuren voor het maken van een of een paar sociale video’s aan te raden. Zo zet je meteen een goede online aanwezigheid neer. Videoproductiebedrijf Beeldspraak uit Dordrecht kan je hiermee helpen.

    Bedenk je van tevoren wat je doel is van de video. Bedenk wat je er mee wilt overbrengen op de kijker en wat je hoopt dat ze leren van de video.

    Bedenk ook wat voor identiteit jij of je bedrijf wilt aannemen in de video. Een identiteit bedenken is belangrijk, zodat je ook richtlijnen hebt voor de tone of voice die gebruikt gaat worden.

    Naast identiteit is je doelgroep weten net zo belangrijk. Social media is namelijk sociaal en je bereikt er andere mensen mee. Wie wil je bereiken met deze video en welke doelgroep is dat precies?

    Er zitten veel mensen elke dag te scrollen op social media. Een lange video is daarom niet altijd in de trek. Zorg er dus voor dat je een korte en krachtige boodschap in je video hebt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.