Snelle & makkelijke recepten voor na het werk

Snelle & makkelijke recepten voor na het werk

Elke dag is het weer een opgave om te verzinnen wat we gaan eten. En de vraag blijft ook iedere dag terugkomen helaas. Natuurlijk is het fantastisch om een prachtig diner in elkaar te flansen. Echter is daar op een drukke werkdag simpelweg geen tijd voor. De online maaltijdbox aanbieders vliegen als paddestoelen uit de grond en dat is niet voor niets. We worden massaal steeds kritischer. We willen een mooie functie vervullen op ons werk, een goede ouder zijn en het liefst nog het lichaam hebben van ‘Doutzen Kroes’. Ja, dat is nu eenmaal een opgave. Het ren- & vliegwerk vergt best wat planning. Hoe fijn is het dan als je met een paar vaste, snelle recepten de komende tijd kunt varieren? Hieronder hebben wij twee betaalbare & makkelijke recepten voor je uitgezocht. Snel te bereiden en smaakvol!

Nachos todos

Dit lekkere en eenvoudig te bereiden recept is afkomstig uit Mexico.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • Nachos chips
  • Cherrytomaatjes, 1 bakje
  • Fajita kruiden, 1 zakje
  • Rundergehakt, 350 gr.
  • Kidneybeans, 1 blikje
  • Mais, 1 blikje
  • Knoflook, 3 tenen
  • Geraspte kaas
  • Créme fraiche
  • Ijsbergsla

 

Zet de oven aan op 180 graden. Fruit de knoflook aan en doe hierna de gehakt erbij. Bak het geheel gaar binnen 10 minuten. Vervolgens doe je de mais, kidneybeans en de helft van de tomaatjes erbij. Hierna voeg je de Fajita kruiden toe met een beetje water. Je warmt alles lekker mee totdat het geheel goed warm is. Je maakt de vier borden klaar die je vult met de nachoschips over het hele bord. Dan bedek je de chips met het gehaktmengsel en strooi je hier geraspte kaas over. Doe de borden in de oven totdat de kaas gesmolten is. Als je de borden uit de ovenhaalt gebruik je de sla, tomaatjes & cremefraiche als topping.

Heerlijk en zó klaar!

Niet mokke, lekker wokke

Met dit recept kun je eigenlijk eindeloos varieren. Het zijn feitelijk meerdere recepten in één.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

– Kip, 350 gr.

– Wokgroente, 400 gr.

– Oestersaus Conimex of Lemongrass chili Conimex

– Noodles, 3  blokjes

Je wokt de kip en groente gaar op hoog vuur. Je voegt de woksaus toe en voila! Kook hierna in een paar minuten de noodles gaar. Voeg het wok mengsel bij de noodles en smikkelen maar!

Als het gesmaakt heeft kun je heerlijk op de bank ploffen in jouw comfy badjas dames of huispak. Wie doet je wat!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.