Als zelfstandige is het belangrijk dat je een vangnet klaar hebt staan

Als zelfstandige is het belangrijk dat je een vangnet klaar hebt staan

Verzekeringen, het onderwerp is en blijft best ingewikkeld. Ook bestaan er rondom verzekeringen best wel wat misverstanden. Dit is meestal het geval voor zelfstandigen, het kan bijvoorbeeld gaan om een ​​arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) of om een andere soort verzekering. 

Dit resulteert erin dat zelfstandigen zich onvoldoende laten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Sommigen weten bijvoorbeeld niet eens hoe de dingen zullen veranderen als ze niet meer kunnen werken. Dit is natuurlijk onhandig, want een AOV is eenvoudig af te stemmen op uw eigen financiële situatie en wensen / behoeften. Dit hangt allemaal samen met het premiebedrag.

Op zoek naar een goed fonds

Er bestaan vele soorten fondsen, Tulpenfonds is hier een van en is een vangnet voor zelfstandigen. Als je bij hen aanklopt dan kun je een beroep op ze doen. Tulpenfonds is afkomstig van de sociale zekerheid en zij garanderen dat iedereen in Nederland een goed vangnet heeft. 

Maar wat betekent sociale zekerheid eigenlijk? Kort gezegd is dit een openbaar systeem dat het inkomen en / of de zorg van een individu of gezin garandeert. Dit kan tijdelijk zijn, maar het kan ook voor langere periode zijn. Dit geldt echter alleen voor situaties waarin een zelfstandige zelf niet genoeg inkomen (of zorg) kan genereren. Het gaat hier onder andere om pensioen, ziekte, arbeidsongeschiktheid enzovoorts.

Laat je helpen bij het afsluiten van een AOV

Hierboven werd al kort een AOV genoemd, hier zal ik nu wat meer over uitwijden. Er wordt soms gedacht dat je een beter of goedkopere AOV online vindt. Echter kost het vinden van de juiste AOV veel moeite en tijd. Het zelf uitzoeken hiervan is een moeilijke klus. U kunt kiezen uit veel verschillende soorten dekkingen en bijbehorende voorwaarden. Tulpenfonds beschikt over geschikte experts op dit gebied. De medewerkers kunnen eenvoudig de financiële situatie inzien. Bovendien, als u het risico van meerdere offertes wilt verzekeren, is er onafhankelijkheid. Dan kunt u zelf bepalen wat voor u de beste optie is.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.