De geschiedenis van Freixenet Cava

De geschiedenis van Freixenet Cava

Al 150 jaar geleden begon de familie Sala kwaliteitswijnen te maken. In deze periode trouwt Dolores Sala met Pedro Ferrer Bosch waarmee het succesverhaal begint. Freixenet (afkomstig van het wijnhuis ‘La Freixeneda’) waarvan Pedro Ferrer de jongste zoon is, begint met de export van een mousserende wijn. Deze mousserende wijn krijgt later de benaming ‘cava’. Dolores is haar tijd ver vooruit met haar gedetailleerde kennis over het maken van wijn. Haar man Pedro blijkt een levendige en slimme ondernemer te zijn. Als succeskoppel slagen ze erin om hun mousserende wijnen immens populair te maken over de hele wereld.

Hedendaagse leiding

Tegenwoordig zijn het de kinderen en de kleinkinderen van Pedro en Dolores die de dagelijkse leiding hebben over Freixenet. Een hecht familiebedrijf met nog altijd het karakter dat pure kwaliteit ademt sinds de oprichting. Ze mogen zich nog altijd met veel trots dé nummer 1 wijn van de wereld noemen onder de mousserende wijnen.

Método Tradicional

Freixenet produceert haar cava volgens de ‘método tradicional’ oftewel de traditionele methode. Dit houdt in dat de tweede fermentatie (het rijpen en de gasbelletjes) gebeurt in dezelfde fles als waarin je deze uiteindelijk opent. Deze methode biedt dé garantie voor de hoogste kwaliteit van mousserende wijnen. Dit betekent meer subtielere belletjes met een betere smaak.

Vis en tapas

De wijn komt bij vis en tapasgerechten het meest tot zijn recht met een milde, fruitige en kruidige smaak. Aangezien tapas natuurlijk een typisch Spaans gerecht is en dit in Nederland ook steeds populairder wordt is Freixenet cava dus ideaal hierbij te drinken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.