Redenen om je telefoon te laten repareren

Redenen om je telefoon te laten repareren

Veel mensen zullen gewoon een nieuwe telefoon kopen als die van hekapotgaat. Maar ik ben juist van mening dat je een smartphone moet laten repareren als die kapot is. Hier is waarom.  

De gegevens blijven bewaard 

De waarde van je smartphone is gelijk aan de gegevens die erin staan. Neem bijvoorbeeld je foto’s of video’s. Dit zijn mooie herinneringen van speciale gebeurtenissen die je hebt vastgelegd. Veel van deze gebeurtenissen in je leven gaan waarschijnlijk maar één keer plaatsvinden. Het verliezen van zo’n foto kan meer betekenen dan een gebroken scherm. En ja, veel mensen zullen misschien beweren dat telefoongegevens iets zijn dat kan worden hersteld, maar laten we hier eerlijk in zijn: het herstel is alleen mogelijk als je de gegevensback-up hebt. Als je geen back-up hebt, betekent het kapotgaan van je telefoon dat je foto’s verloren gaan. Zelfs als je een back-up hebt, zal je nog steeds het grootste deel van je tijd moeten besteden aan het overzetten van de gegevens naar je nieuwe smartphone als je voor vervanging in plaats van reparatie kiest. Maar is de overdracht de tijd waard? Tijd is een schaarse! En het moet verstandig worden gebruikt. Tijd kan niet worden gerepareerd als het verspild is.  

Beter voor het milieu 

Je bent wellicht bekend met de uitdrukking ‘ReduceReuseRecylce‘. Door je telefoon te laten repareren kan je het hergebruiken. Dit is veel beter voor het milieu dan een steeds een nieuwe telefoon te kopen. De productie van telefoons is namelijk erg slecht voor het milieu en dat verminderen zou een hoop schelen.   

Ik vertrouw erop dat dit overtuiging genoeg is. De volgende keer dat jouw smartphone kapotgaat laat je het repareren. Als jij op zoek bent naar Samsung reparatie Den Haag, dan hoef je alleen maar op de link te klikken. Fijne dag! 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.