Hoe krijg je een duurzame kantoortuin?

Hoe krijg je een duurzame kantoortuin?

Misschien denk je nu; ‘een tuin is toch een tuin, hier kun je toch weinig aan verduurzamen?’. Dan heb je het mis! Het kan (bijna) áltijd duurzamer! Een aantal belangrijke tips lees je hier!

Verlichting

Er is niks zo mooi als mooie sfeerverlichting in je tuin! Hiermee kun je mooie hoeken of planten in je tuin uitlichten of verlichting maken in je zithoek, zodat je lekker een boek kan lezen tijdens de warme zomeravonden. Het is natuurlijk makkelijk om deze verlichting op stroom te laten branden, maar dit kan natuurlijk ook op zonne-energie! Tegenwoordig heb je erg mooie buitenverlichting waar een zonnepaneeltje in verwerkt zit. Eenvoudig te plaatsen en je hebt ook geen gedoe met stroomdraden, super handig dus!

Plantenvoeding

Net zoals ieder ander levend organisme, hebben ook planten voeding nodig. Dit halen zij voornamelijk uit de grond, maar soms kan dit niet genoeg zijn en worden er extra mest- en voedingstoffen bijgegeven. Je hebt hierin de keuze tussen kunstmatige en biologische, je raadt het al, de duurzaamste keuze is natuurlijk biologisch! Wil je het helemaal goed aanpakken; dan kun je zelfs je eigen composthoop maken. Bewaar al je groenafval op een hoop, laat het een aantal jaar zitten en uiteindelijk kun je het uitstrooien over je tuin en je planten op deze manier bemesten!

Puntjes op de i

Wil je het in je gehele tuin doorvoeren? Zorg dan bijvoorbeeld ook voor een duurzame schutting. Schapenhek is hier uitstekend geschikt voor! Een natuurlijk product, dat niet behandeld hoeft te worden en het vergaat en vergrijst op een natuurlijke manier na verloop van tijd.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.