Op deze manier verwijder je dubbeltape

Op deze manier verwijder je dubbeltape

Dubbeltape vormt voor veel problemen de ideale oplossing. In sommige situaties blijkt het echter ingewikkeld om het weer te verwijderen. Er zijn gelukkig een aantal manieren voor dubbelzijdig tape verwijderen. Ten eerste kan je al met een sopje warm water en een doekje de tape verwijderen, bijvoorbeeld van een spiegel met daaraan nog een sticker met daarop de prijs. Een minder voorkomende manier die goed werkt, is het gebruiken van een föhn om de tape weg te halen. De hitte zorgt er namelijk voor dat de lijm loslaat, waardoor je af bent van de tape.

Middelen om lijmresten weg te halen

In de winkel zijn allerlei middelen te vinden om de lijm- en stickerrestjes weg te halen. Het bekendste product is de WD-40 spray. Deze multifunctionele spray maakt eigenlijk alles los wat vast zit, dus ook je lijmresten. Naast dit middel kan je ook inzetten op het gebruiken van vloeistoffen als aceton, alcohol en schoonmaakazijn. Deze geconcentreerde vloeistoffen zorgen ervoor dat je gemakkelijk de resten losmaakt. Tenslotte kan je ook nog een nagellakremover gebruiken om de stickerresten los te maken. Een kleine hoeveelheid kan er al voor zorgen dat je probleem opgelost is. Op die manier kan je eenvoudig je lijmresten verwijderen, zonder al te veel moeite te hoeven doen.

Je schilderij ophangen zonder te hoeven boren

Een veelvoorkomend probleem is het ophangen van een schilderij zonder dat je er een gat voor in de muur hoeft te maken. Sommige muren zijn namelijk te dun om er doorheen te boren. Gelukkig kan je eenvoudig een schilderij ophangen zonder boren. Hiervoor zijn enkele methoden, die afgestemd op verschillende situaties zijn. Je kan ten eerste voor de makkelijkste optie gaan door command strips te gebruiken, waar je het schilderij op kunt plakken. Ook kan je haken gebruiken om je schilderijen aan te bevestigen, of een speciaal ophangsysteem met rails. In een uiterste geval kan je zelfs je schoorsteenmantel gebruiken om je schilderijen tentoon te stellen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.