Dit moet je weten over een order management systeem

Dit moet je weten over een order management systeem

Order management is een belangrijk proces dat bij veel bedrijven een grote rol speelt bij de bedrijfsvoering. Vaak wordt ervoor gekozen om gebruik te maken van software om ordermanagement efficiënter te maken. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Het is maar net hoe uitgebreid het order management systeem moet zijn. 

 

In dit artikel lees je meer over het order management systeem en de software voor artikelbeheer. Wat is het precies en op welke manier kan het voordelig zijn om er gebruik van te maken. 

Software voor artikelbeheer

Er bestaat ook een centraal systeem om artikelen te beheren. Hiermee kun je de informatie inzien over de producten en de voorraad, staffelprijzen opgeven, prijsafspraken maken en zelfs afbeeldingen aan het bestand toevoegen. Het systeem wordt ook wel het PIM systeem genoemd. Die afkorting staat voor product informatie management. Het is een handige manier om met meerdere mensen over dezelfde productgerelateerde informatie te beschikken. Het centrale systeem maakt samenwerken, het komen aan de juiste informatie en het uitwisselen van informatie eenvoudiger.   

Wat is een order management systeem

Order management is het proces dat in gang wordt gezet als er een order wordt geplaatst. Vaak heb je het dan over een webshop of een winkel. Vanaf het moment van aankoop worden de details op een rijtje gezet, de administratie op orde gebracht en de verdere afwerking van het proces gestart. 

 

Een order management systeem zorgt voor meer efficiëntie bij alle facetten in het order management proces. Zo ontstaat er een automatisch systeem dat soepel loopt en waarbij meerdere mensen beschikken over dezelfde centrale informatie. Van inkoop tot het ontvangen van goederen en de tussentijdse staat van de voorraad en orders kun je duidelijk inzien bij het systeem. Ook prijsafspraken staan duidelijk vermeld. Naast de toename aan productiviteit kan ook de efficiëntie verbeteren. 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.