Met deze 5 stappen bereid je de verbouwing van het kantoor goed voor!

Met deze 5 stappen bereid je de verbouwing van het kantoor goed voor!

Wanneer je het kantoor wilt gaan verbouwen kan dit voor veel stress zorgen. Gelukkig geldt bij een verbouwing het volgende: een goed begin is het halve werk. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we vijf stappen voor je uitgeschreven. Doorloop ze en je gaat een goede voorbereiding tegemoet. 

1.Zorg voor de financiën 

Een verbouwing kost geld. Weet je al hoe je deze gaat bekostigen? Je kunt een globale offerte aanvragen bij een aannemer. Je wilt natuurlijk niet te veel uitgeven aan de verbouwing. Werk daarom met een budget om precies te weten waar je aan toe bent en wat je kan uitgeven. 

Ben je van plan het kantoor te gaan verduurzamen? Dan kun je vaak subsidie krijgen. Zoek dit goed uit voordat je begint, het kan een hoop geld schelen. Het verduurzamen van het kantoor kan in de toekomst ook kosten besparen.

2.Reken ook de onverwachte kosten mee

Naast een budget voor de verbouwing, dien je rekening te houden met onverwachte kosten. Rekeningen van de gemeente of de huur van een afvalcontainer, worden bijvoorbeeld niet meegenomen in de offerte van de aannemer of leverancier. Toch zijn dit kosten die flink kunnen oplopen. Verbouwen kost gauw gewoon veel meer dan het bedrag dat op de offerte van de aannemer staat. Zorg er daarom altijd voor dat er een buffer is voor onverwachte kosten.

3.Zoek een goede aannemer

Ben je van plan een aannemer in te huren om de verbouwing te regelen? Zoek dan een goede aannemer. En wil je jouw verbouwing zonder aannemer regelen? Ga dan op zoek naar goede vakmensen, die de verbouwing gegarandeerd goed uitvoeren. Het is erg vervelend om voor verassingen te komen staan en wanneer taken niet netjes worden uitgevoerd. Het kantoor moet vakkundig worden verbouwd en daarom is het verstandig om niet altijd met de goedkoopste aannemer in zee te gaan.

4.Bekijk de veiligheid

Veiligheid en brandpreventie is heel belangrijk als je aan verbouwen bent. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje en de kans bestaat dat er brandgevaar is. Daarnaast zijn er regels waaraan jij je moet houden. Verandert de functie van een ruimte alleen? Dan hoef je je geen zorgen te maken over de wetgeving. Maar wanneer jij een gebouw gaat verbouwen, is het wel belangrijk om er op te letten. Wordt er bijvoorbeeld gelast, kunnen de vonken voor brand zorgen. Huur dus altijd professionals in die weten wat ze doen.

Zit je in een kantoor complex waar de gemeenschappelijke ruimte wordt verbouwd? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over de brandpreventie. De kans is groot dat de gemeenschappelijke brandmeldinstallatie tijdelijk wordt uitgezet, maar dan wordt de firma die de werkzaamheden uitvoert door de verzekeraar verplicht om een brandwacht in te schakelen. 

Zit je fabriek naast je kantoor en ga je ook daar verbouwen? Dan is het ook heel belangrijk om aan de veiligheidswetten te voldoen. Voor veel werkzaamheden is het immers verplicht om een heetwerkwacht in te schakelen. Ga je bijvoorbeeld een besloten ruimte renoveren? Zorg er dan voor dat er altijd een mangatwacht aanwezig is. 

5.Breng je omgeving op de hoogte 

Heb je de financiën, veiligheid en vergunning geregeld? Dan kun jij bijna beginnen met verbouwen. Wel dien je eerst je omgeving even in te lichten. Zij zullen namelijk niet blij zijn met het gezaag en geboor. Breng ze op de hoogte en beloon ze achteraf met een bloemetje, bonbons of flesje wijn. 

Binnenkort een verbouwing? Volg deze 5 stappen en jij bent er helemaal klaar voor. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.