Help! Ik heb last van pensioenstress: wat is het StiPP pensioen en hoe kan ik mijn backoffice uitbesteden?

Help! Ik heb last van pensioenstress: wat is het StiPP pensioen en hoe kan ik mijn backoffice uitbesteden?

Als ondernemer of werkgever in de flexbranche heb je het vast wel eens gehoord: het StiPP pensioen. Maar wat houdt dit pensioen precies in en waarom is het zo belangrijk voor jou en je werknemers? In dit blogartikel leggen we je alles uit over het StiPP pensioen en hoe je jouw backoffice kunt uitbesteden om zo meer rust en overzicht te creëren in je bedrijf.

Het StiPP pensioen: wat is het en waarom is het belangrijk?

Het StiPP pensioen (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten) is een verplicht pensioenfonds voor de flexbranche. Dit betekent dat als je werknemers in dienst hebt die vallen onder de cao voor uitzendkrachten, je verplicht bent om pensioenpremies af te dragen aan het StiPP pensioenfonds. Het StiPP pensioen is opgedeeld in twee fasen: de basisregeling en de plusregeling. De basisregeling geldt voor werknemers die 26 weken of langer in dienst zijn, en de plusregeling geldt voor werknemers die 52 weken of langer in dienst zijn.

Het StiPP pensioen is belangrijk omdat het zorgt voor een financieel vangnet voor je werknemers wanneer zij met pensioen gaan. Daarnaast is het ook een wettelijke verplichting, wat betekent dat je als werkgever in de flexbranche niet onder deze regeling uit kunt komen. Het is dus van groot belang om je als ondernemer goed te verdiepen in het StiPP pensioen en te zorgen dat je aan alle verplichtingen voldoet.

Backoffice uitbesteden: meer rust en overzicht in je bedrijf

Het bijhouden van het StiPP pensioen en alle andere administratieve taken die komen kijken bij het runnen van een bedrijf in de flexbranche kan behoorlijk stressvol zijn. Gelukkig is er een oplossing: je backoffice uitbesteden. Door je backoffice uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf, zoals JEX, kun je je volledig focussen op je core business en hoef je je geen zorgen meer te maken over de administratieve rompslomp.

Een van de voordelen van het uitbesteden van je backoffice is dat je er zeker van kunt zijn dat je voldoet aan alle wettelijke verplichtingen, zoals het StiPP pensioen. Daarnaast zorgt het uitbesteden van je backoffice ervoor dat je meer tijd en energie overhoudt voor hetgeen waar je écht goed in bent: ondernemen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.