Genieten met een grote G vanaf een luxe vakantiepark nabij Bordeaux

Genieten met een grote G vanaf een luxe vakantiepark nabij Bordeaux

Het najaar heeft officieel intrede gedaan. Hoewel veel mensen al het aangename van de zomermaanden missen, heeft de herfst natuurlijk ook gunstige kanten. Als het buiten kouder wordt en de dagen korter worden, biedt dat dé gelegenheid om het binnen gezellig te maken. Zo kun je onder het genot van een hapje en een drankje nieuwe plannen maken voor je volgende vakantie. Wil je in de aankomende zomer of lente vakantie vieren in Frankrijk en wil je ultiem relaxen afwisselen met bruisende activiteiten? In dit blog belichten we de veelzijdige mogelijkheden die een vakantiehuis in Frankrijk met zwembad van een vooraanstaande keten met parken in het midden en het zuiden van la douce France je te bieden heeft. Staat het bezoeken van de schitterende stad Bordeaux al jaren op je to do list? Lees snel verder en ontdek welk moois in en om deze prachtige stad je absoluut niet mag missen.

 

Absolute must-see city

Vanwege de lange en bijzondere geschiedenis van Bordeaux, noemen magazines van over de hele wereld deze stad de absolute must-see city. De oorsprong van Bordeaux gaat terug tot in de derde eeuw voor Christus. In die periode werd er door de oude Kelten voor het eerst een nederzetting gesticht. Daarna werd de stad verder uitgebouwd door de Noormannen, Engelsen, Franken en Romeinen. Nog altijd zijn de fenomenale invloeden van al deze volkeren goed te zien. Niet voor niets staat Bordeaux bekend als de mooiste stad van Frankrijk na Parijs. Daarom kun jij je ongetwijfeld voorstellen dat je aan één dag niet genoeg hebt om de rijke cultuur, de gevarieerde architectuur, de Bourgondische levensstijl en het joie de vivre van de Bordelais te ervaren in alle schakeringen. Door een eigentijds en luxe vakantievilla op een vakantiepark in de buurt te boeken, kun je Bordeaux zo vaak bezoeken als je wilt. De keten speelt hier met vakantiepark Résidence Château de Salles perfect op in. 

 

Deze highlights van Bordeaux mag je niet missen: 

 

  • Shoppen in de wijk Les Chartrons. Houd je van winkelen? Dan is een bezoek aan de sfeervolle stadswijk Les Chartrons die als het ware het Notting Hill van Bordeaux is de moeite waard. Op de hoek van de Rue Notre-Dame is Village Notre-Dame te vinden, een antiek gebouw met tal van charmante antiekwinkeltjes;  
  • Bewonder de Place de la Bourse en de Miroir d’Eau. Wil je de meest fotogenieke plek van de stad zien? Breng dan een bezoek aan de schitterende nevelfontein Miroir d’Eau en het achttiende eeuwse Place de la Bourse aan de rand van de Garonne. Deze highlights van Bordeaux kun je ook bezoeken tijdens de indrukwekkende Unesco-wandeling;
  • Proef de prachtige wijnen uit de Saint-Emilion, Médoc en de andere bekende AOC’s. Het is aan te raden om de Urban Wine Trail app voor op je smartphone te downloaden, die je langs de beste bars à vin van de stad voert. Op die manier kun je alle parels onder de wijnen naar hartenlust proeven. 

 

Relaxen bij je privézwembad 

Na elke citytrip vol van kunst en cultuur snuiven en Bourgondisch genieten, gaat er niets boven thuiskomen bij je comfortabele vakantiehuis in Frankrijk. Wil je dit jaar genieten met een extra grote G? Résidence Château de Salles is een vakantiepark waar het ook mogelijk is om vakantie te vieren vanuit een vakantievilla met een privézwembad. Hier kun je al je spieren na stevige stadswandelingen weer heerlijk soepel maken en vind je verkoeling na een warme dag. Gaan er ook kinderen mee op vakantie? Zij zullen zich goed vermaken met spelen en zwemmen in het heerlijke water. Bovendien geniet je van dit alles zonder rekening te hoeven houden met andere mensen om je heen of de openingstijden van het openbare zwembad.   

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.