De beste manier om een ​​auto te financieren

De beste manier om een ​​auto te financieren

Je geeft jezelf de kans om een ​​auto te kopen door deze te financieren met autofinanciering, zelfs als je niet het hele bedrag in contanten hebt. De autolening is een lening op afbetaling, die je in een vooraf bepaalde periode aan de bank terugbetaalt. Met deze financiering kun je zowel nieuwe als tweedehands auto’s financieren. De banken die autoleningen aanbieden verschillen van elkaar. Om de voordeligste lening te selecteren of om een lening te kiezen die het beste bij je past, is het raadzaam om de contracten met elkaar te vergelijken.

Een nieuwe auto financieren

De autolening die je kunt krijgen om een ​​nieuw voertuig te financieren, heeft de beste voorwaarden. Ook na gebruik op de openbare weg kan een auto nog als nieuw worden beschouwd. Een auto die jonger is dan twee jaar wordt door sommige banken ook als nieuw beschouwd. Sommige banken zullen je ook een autolening verstrekken met voorwaarden voor een nieuwe auto als je een jonge, gebruikte auto hebt. Dit limiet kan in sommige situaties worden verhoogd tot “minder dan 3 jaar”, hoewel niet bij alle banken. Voor deze nieuwere voertuigen kun je dan financiering vinden die betaalbaarder is en het extra voordeel heeft van een verlaagde rentevoet.

Een gebruikte auto financieren

De kosten van een autolening voor een gebruikte auto zijn hoger dan de kosten van een lening voor een nieuwe auto.  Sommige gebruikte auto’s kunnen echter worden aangemerkt als ‘nieuwe auto’s’. Een lening voor een gebruikte auto heeft doorgaans een hogere rente dan een lening voor een gloednieuw voertuig. In bepaalde omstandigheden hebben gebruikte autoleningen rentetarieven die 1,5-2 keer hoger zijn dan die van nieuwe auto’s. Je moet dus eerst je persoonlijke en financiële situatie in kaart brengen voordat je een auto gaat financieren. Is het slim om een nieuwe of om een tweedehands auto te kopen? Kijk vervolgens naar je budget, en maak op basis daarvan een keuze.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.