Gender neutralisatie

Gender neutralisatie

Of je nu op vrouwen, mannen of beiden valt liefde is liefde en dat zou iets moois moeten zijn. Waar Nederland voorheen nog werd geprezen om onze gaypride en in het openbaar liefde mogen tonen aan je geliefde zonder uitzonderingen van het geslacht is dit het laatste jaar jammer genoeg weer aan het afnemen. Veel LGBTI leden voelen zich niet op zijn of haar gemak in Nederland. Dit terwijl we in 2021 leven. Buiten homo, lesbisch of travesties zijn er nog veel meer andere soorten waar we nog te weinig over weten.

 

Verschillende gender

Steeds vaker kan je kiezen of je jouw geslacht niet wilt vermelden of dat dit niet van toepassing is. Dit is natuurlijk niet zonder reden zo gekomen. Sommige mensen willen niet in hokjes gestopt worden als het om hun geslacht of seksuele geaardheid aankomt. Dit is de queer betekenis. Iemand die zich zo voelt kan zichzelf dus queer noemen. Net zoals dat mannen die op mannen vallen zich homo kunnen noemen en mannen die op vrouwen vallen hetero. Dit is dus een nieuwe benoeming die binnen de LGBTI groep is binnen gekomen. Iedereen die zich er goed bij voelt kan zich dus als queer identificeren.

 

Het normaliseren

We willen natuurlijk dat we over een paar jaar ons zelf kunnen identificeren zoals we zelf willen. We willen geen verschil meer in gender. Of je nu een vrouw of een man bent, beiden kan je werken maar beiden kan je ook voor een kind zorgen. Het is alleen lastig om dit voor elkaar te krijgen als je het bijna niet ziet. Als kind krijg je al mee in disney films dat de prinses op de prins moet wachten om haar te redden. Dit is niet meer van deze tijd, vrouwen hebben geen man nodig om gered te worden of om onderhouden te worden. Zien, helpt doen en accepteren. Als we meer lesbische films op tv zouden zien, zullen we dit sneller als normaal gaan beschouwen. Hetzelfde geldt met transseksuele en homo’s. We zien dit nog veel te weinig in de bioscopen en tv’s.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.