Gaming laptop kopen

Gaming laptop kopen

Tegenwoordig worden laptops overal voor gebruikt: voor studeren, werken, het bewerken van foto’s, maar ook voor gamen. Een game en het installeren ervan vraagt veel van een laptop, waardoor niet iedere apparaat geschikt is als gaming laptop. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het kopen van een gaming laptop.

De videokaart

De videokaart is voor gamen het belangrijkste onderdeel van een laptop. Dit bepaalt namelijk de hoeveelheid frames per seconde en de resolutie van een game. Hoe beter de grafische kaart is, hoe vloeiender de beelden van een game worden weergegeven op jouw laptop. Een videokaart wordt ook wel een grafische kaart of GPU genoemd.

De processor

Over het algemeen is de processor een belangrijk onderdeel van een laptop. Ook bij een gaming laptop is dat het geval. Het bepaalt namelijk hoe snel en efficiënt de laptop zijn taken kan uitvoeren en hoe zuinig het apparaat is met stroom. Een gaming laptop heeft minimaal een Intel Core i5 processor nodig. Je kunt ook kiezen voor een i7, alleen maakt dat de laptop vooral veel duurder en ga je er voor het gamen niet veel op vooruit.

Het werkgeheugen

Op het werkgeheugen worden tussentijds gegevens opgeslagen om ervoor te zorgen dat processen soepel verlopen. Hierdoor kan je de laptop met voldoende snelheid en vloeiend taken uitvoeren. Een goede gaming laptop heeft een werkgeheugen van minimaal 8 GB RAM, maar meer is natuurlijk altijd beter.

Het beeldscherm

Een game is vaak onwijs gedetailleerd. Om goed te kunnen gamen, is het daarom belangrijk om een goed beeldscherm te hebben. Op een laptop met een full hd scherm kan je prettig gamen, maar gamen in 4K is natuurlijk nog gaver. Ook de verversingssnelheid is bij gamen erg van belang. Dat zorgt er namelijk voor dat de beelden vloeiender in elkaar overlopen, wat je tijdens het gamen natuurlijk wil. Een hapering van een fractie van een seconde kan beslissend zijn in een strijd.

De opslag

Jouw laptop moet als laatste voldoende opslag hebben om games op te kunnen installeren. Een SSD opslag laadt bestanden snel in en zorgt er daarmee voor dat je niet lang hoeft te wachten voordat jouw game is opgestart. Over het algemeen wisselt een fanatieke gamer meerdere games met elkaar af en aangezien games tegenwoordig op kunnen lopen tot meer dan 80GB, is het verstandig om daar goed op te letten. Het zou zonde zijn als je die ene game die je graag wilt spelen, niet kunt installeren. Met een laptop van Acer zit je vaak wel goed. De Acer Predator Triton 500 PT515-51-71NQ heeft bijvoorbeeld 1 TB aan geheugen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.