Deze 3 seo tips kun je direct toepassen op je website!

Deze 3 seo tips kun je direct toepassen op je website!

Door de constante veranderingen in het algoritme van Google is SEO constant in beweging. Hieronder hebben we 3 tips opgesteld die direct toepasbaar zijn en helpen met de seo optimalisatie van jouw website.

Gebruiksvriendelijkheid

Bij gebruiksvriendelijkheid is het belangrijk dat de content aantrekkelijk gepresenteerd wordt. Geen enkele bezoeker zal een groot stuk tekst zonder tussenkoppen lezen. Zorg er dus voor dat deze aanwezig zijn zodat de tekst in kleinere stukken wordt verdeeld. Wij raden aan om zoektermen die interessant voor jou zijn te gebruiken in koppen en tussenkoppen. Daarnaast moet de laadsnelheid van de website goed zijn. Een bezoeker wil het liefst zo snel mogelijk door jouw website heen kunnen surfen. Zorg dan ook voor dat deze snelheid voldoende is anders bestaat de kans dat bezoekers onderweg afhaken. 

Content

Allereerst is het van belang om duplicate content te vermijden. Duplicate content houdt in dat dezelfde inhoud zich op meerdere pagina’s bevindt. Wij raden dan ook aan om het aantal duplicate content onder de 30% procent te houden. Bij pagina’s met duplicate content bestaat de kans dat deze genegeerd worden door google.

Door goed gebruik te maken van zoekwoorden zorgen we ervoor dat zoekintentie overeenkomt met de inhoud van je pagina. Niet alleen voor google is dit belangrijk, maar ook voor de gebruiker. Een gebruiker zal zich meer aangetrokken voelen wanneer de inhoud ook aansluit op haar zoekintentie

Interne concurrentie 

Bij interne concurrentie scoren meerdere pagina’s op dezelfde zoekwoorden. Google zal er dan ook voor kiezen om meerdere pagina’s te tonen in de zoekresultaten, waardoor je eigenlijk met jezelf concurreert. Gevolgen hiervan zijn minder leads, bezoeker en omzet via jouw website. 

Mocht u nu opzoek zijn naar een online marketing bureau die u uitgebreid advies kan geven over seo optimalisatie? Dan ben u bij DoubleSmart aan het juiste adres.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.