De juiste tabakspijpen selecteren

De juiste tabakspijpen selecteren

Een tabakspijp kopen kun je doen aan de hand van verschillende overwegingen. Dit komt omdat de pijp in verschillende maten en vormen verkrijgbaar is. Daarnaast zijn de buizen ook van verschillende materialen gemaakt. Het selecteren van de pijp kan ongetwijfeld een overweldigende taak zijn. Het kiezen van de pijp zal gemakkelijker zijn als je het voor jezelf wilt kopen. Zorg ervoor dat de pijp aan een aantal eisen kan voldoen, zodat hij aan jou verwachtingen voldoet. Sommige factoren waarmee je rekening moet houden, zijn de vorm van de pijp, het materiaal en de maat van de pijpkom. Eigenlijk is er geen strikte regel over de beste tabakspijp. Je kunt gewoon de pijp kopen die je leuk vindt.

 

Mechanische overwegingen bij het kiezen van tabakspijp

In de pijpenwinkel koop je de pijp die het beste bij je past. Daarnaast kun je het ook online kopen in verschillende webshops zoals bigben.nl. Wanneer je de pijp koopt, is het niet voldoende om rekening te houden met de esthetiek van de pijp. Je moet ook rekening houden met de mechanische constructie van de buis. Zo ziet de pijp er niet alleen mooi uit maar is hij ook nog eens comfortabel om te roken. Je moet dus letten op de delen van de pijp, inclusief de putten, metalen filters en vernis. Je moet ook rekening houden met het gewicht, het trekgat, de vorm van de kom en de pijpstijl.

 

Verschillende soorten leidingmaterialen

Zoals hierboven vermeld, zijn tabakspijpen er in verschillende materialen. Het meest populaire materiaal om pijpen te maken is hout. Er worden veel houtsoorten gebruikt om tabakspijpen te maken, zoals mahonie, ebbenhout, eiken, esdoorn, kersenhout, rozenhout en olijf. Daarnaast kun je ook kiezen voor kleipijpen. Dit type pijp is voordeliger dan de houten pijp. Meestal is de kleipijp niet geglazuurd. Het toont dus de natuurlijke witte kleur. Een ander pijpmateriaal is porselein. Porseleinen pijp is ge├»nspireerd op het Chinese model. Daarnaast kun je kunststofbuizen van hars, kunststof of bakeliet proberen. De kunststofbuis is niet alleen goedkoop, maar ook bestand tegen vuur. Dat zijn allemaal verschillende populaire materialen voor tabakspijpen. Elk materiaal heeft zijn eigen sterke en zwakke punten.  Je kunt dus het leidingmateriaal kiezen dat het beste bij je past.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.