Tips om je bedrijf te beschermen tegen financiële risico’s

Tips om je bedrijf te beschermen tegen financiële risico’s

Aan ondernemen zitten risico’s verbonden. Soms is het enorm gokken om te bepalen welke producten je gaat verkopen of met welke potentiële zakenpartners je in zee gaat. Of toch niet? Er een hoop dingen die je kunt doen om de financiële risico’s te beperken. Bijvoorbeeld door iemand in te schakelen die het debiteurenrisico kan inschatten en beperken!

Debiteurenrisico

Het risico bij het aangaan van zakenrelaties met nieuwe klanten is dat zij misschien niet, of veel te laat betalen. Dit is heel gevaarlijk voor je bedrijf. Niet of laat betalende klanten is namelijk een van de meest voorkomende redenen waarom ondernemingen failliet gaan. Gelukkig kun je hier debiteurenbeheer voor inschakelen. Zij kunnen de risico’s inschattend oor het berekenen van een DRA-score. Daarna kunnen de risico’s nog verder ingeperkt worden met een aantal maatregelen zoals het inrichten van een strak debiteurenbeheer met betalingsherinneringen, risico’s spreiden met verschillende klanten die kleine bedragen open mogen laten staan en het vaststellen van een maximumbedrag.

Inventarisverzekering

Een inventarisverzekering kan een hele handige en nuttige verzekering zijn. Deze verzekert niet alleen tegen brand- en waterschade, maar ook tegen diefstal.

Bedrijfsschadeverzekering

Een bedrijfsschadeverzekering verzekert je tegen de misgelopen winst door schade aan het bedrijf. Bijvoorbeeld bij brand- en waterschade. Dit is anders dan de inventarisverzekering die je verzekert voor de kosten van de schade zelf. Bij deze verzekering wordt de winst verzekerd die je tijdens de reparaties had gemaakt. Door jaarlijks informatie over je winst door te geven aan de verzekeraar kunnen zij een inschatting maken van de misgelopen brutowinst en zij zullen dit dan uitkeren. Let bij deze verzekering op het percentage van het verzekerde bedrag dat zij zullen uitkeren om de beste deal te vinden.

Laatste advies

Natuurlijk is niet elke verzekering nodig voor elk bedrijf. Als je meer wil weten over dit soort verzekeringen vraag dit dan bij een verzekeraar of kijk bij de KvK voor enorm veel handige tips op dit gebied.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.