6 verschillende soorten bureaus

6 verschillende soorten bureaus

Bureaus zijn een essentieel onderdeel van elke werk- of studieruimte. Ze komen in allerlei vormen, maten en stijlen. Ieder met hun eigen unieke voordelen en toepassingen. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende soorten bureaus die er verkrijgbaar zijn op de markt.

  • Het traditionele bureau

Laten we beginnen met het traditionele bureau. Dit type bureau is over het algemeen rechthoekig van vorm. Daarnaast is het vaak voorzien van laden of opbergruimte aan de zijkanten. Een standaard bureau biedt genoeg ruimte voor een computer, schrijfbenodigdheden en andere werkgerelateerde items. De traditionele bureaus zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Denk aan producten als hout, metaal en glas. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen en stijlen: van klassiek tot modern.

  • Het hoekbureau

Een hoekbureau is een slimme oplossing voor mensen met beperkte ruimte. Het past perfect in een hoek van de kamer. Hierdoor benut je de beschikbare ruimte optimaal. Hoekbureaus zijn ideaal voor thuiskantoren en passen ook goed in kleine werkruimtes. Ze bieden namelijk voldoende werkruimte, zonder de kamer te overbelasten.

  • Het zit sta bureau

Zit sta bureaus zijn de meest innovatieve en ergonomische bureaus die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Dit bureau is in hoogte verstelbaar, waardoor je kunt afwisselen tussen zittend en staand werken. Hier zijn enkele voordelen van zit sta bureaus:

  • Verbeterde gezondheid: Langdurig zitten is in verband gebracht met gezondheidsproblemen. Denk aan rugpijn, obesitas en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Een zit sta bureau stelt je in staat om je zithouding regelmatig te veranderen. Dit vermindert de druk op de rug en verbetert de bloedcirculatie.
  • Verhoogde productiviteit: Staand werken kan je alerter en energieker maken. Dit kan de productiviteit weer verhogen. Bovendien kan de afwisseling tussen zitten en staan helpen om vermoeidheid tegen te gaan, waardoor je langer gefocust kunt blijven.
  • Aanpasbaarheid: Zit sta bureaus zijn meestal elektrisch of handmatig verstelbaar. Hierdoor pas je de hoogte aan aan je eigen voorkeur. Dit maakt het bureau geschikt voor mensen van verschillende lengtes en voor verschillende taken, zoals typen, lezen of tekenen.
  • Ergonomie: Een goed ontworpen zit sta bureau bevordert een gezonde werkhouding. Je kunt de hoogte aanpassen om ervoor te zorgen dat je scherm op ooghoogte staat en je toetsenbord en muis gemakkelijk toegankelijk zijn.


  • Het creatieve bureau

Creatieve bureaus zijn speciaal ontworpen voor mensen die artistieke of creatieve taken uitvoeren. Ze hebben vaak extra opbergruimte voor kunstbenodigdheden en kunnen kantelbare tekenbladen hebben. Deze bureaus zijn ideaal voor kunstenaars, ontwerpers en iedereen die graag tekent of schildert.

  • Het staande bureau

Staande bureaus zijn ontworpen om permanent staand te werken. Ze zijn hoger dan traditionele zitbureaus. Ook bieden ze een ergonomische optie voor mensen die liever niet zitten tijdens het werk. Staande bureaus kunnen worden aangevuld met ergonomische krukken of antivermoeidheidsmatten om het comfort te verhogen.

  • Een inklapbaar bureau

Inklapbare bureaus zijn ideaal voor mensen die een flexibele werkplek nodig hebben. Deze bureaus kunnen worden ingeklapt en opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor de ruimte vrijkomt voor andere activiteiten. Ze zijn handig voor kleinere appartementen of kamers die meerdere doeleinden dienen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.