Zo vind je de juiste business partner

Zo vind je de juiste business partner

Wil je binnenkort aan de slag met een zakenpartner, maar heb je geen idee hoe je de juiste vindt? We hebben een aantal tips voor je zodat je zeker weet dat je aan de slag gaat met een goede business partner! 

Waarom een partner?

Of je nu een logistieke dienstverlener bent zoals Broekman of een juwelier bent zoals Brunott, een zakenpartner brengt voor ieder bedrijf voordelen met zich mee! Toch kun je niet zomaar met iedereen samenwerken. Niet iedereen werkt bijvoorbeeld op dezelfde manier als jij doet. Hoe kom je precies in contact met een geschikte business partner? We delen drie tips! 

Bezoek beurzen of borrels

Overal kun je business partners tegenkomen, maar als je gericht op zoek wilt gaan raden we je aan om naar een beurs of netwerkborrel te gaan. Op die manier heb je direct contact en vorm je meteen een beeld over jouw potentiële zakenpartner. Natuurlijk kun je ook online op zoek gaan, maar dit zorgt ervoor dat je het persoonlijke contact niet direct kunt ervaren. Daarom is juist op pad gaan zo belangrijk! 

Deel jullie eigenschappen

Ben je eenmaal in gesprek met een zakenpartner? Vraag dan eens hoe de ander bepaalde dingen aanpakt. Is dit dezelfde manier zoals jij het zou doen? En hoe denk je over die manier? Door dit soort vragen te stellen kom je er snel achter of jullie op een goede manier zouden kunnen samenwerken. Bovendien is het belangrijk dat je stilstaat bij je verwachtingen; wil je dat iemand out of the box denkt of ga je liever voor een veilige optie? Als je dit voor jezelf op een rijtje hebt kun je heel gericht op zoek naar een geschikte partner.

Maak duidelijke afspraken

Misschien klinkt dit voor de hand liggend, maar is daardoor niet minder belangrijk! Als je merkt dat de eigenschappen van je potentiële business partner matchen met je verwachting, is het nog niet direct zo ver. Op het moment dat jullie besluiten om samen te werken, is het enorm belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt met elkaar. Hoe houden jullie contact? Wanneer houden jullie contact? Wat gebeurt er als iemand zijn of haar afspraak niet nakomt? Dit soort vragen zijn essentieel om te bespreken voordat jullie besluiten om een samenwerking aan te gaan. Zet al deze afspraken vervolgens op papier en stel een contract op. Zo weet je zeker dat alle afspraken vast staan en dat er geen onduidelijkheid meer over is!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.