Zo stimuleer je de groei van je personeel!

Zo stimuleer je de groei van je personeel!

Natuurlijk wil je als werkgever graag de professionele en persoonlijke groei van je personeel stimuleren. Zeker in een tijd van snelle technologische ontwikkelingen en toenemende automatisering moet je personeel soms snel schakelen. Alleen door nieuwe vaardigheden en kennis te ontwikkelen kan je personeel de veranderingen bijhouden. In deze blog delen we verschillende manieren om de groei van je personeel te stimuleren.

Blijf in gesprek

Het is erg belangrijk dat je als werkgever in gesprek blijft met je werknemers. In een persoonlijk gesprek kun je professionele en persoonlijke ontwikkelingen bespreken. Vraag naar wat de werknemer van jou nodig heeft om verder te groeien. Ga na of er dingen zijn waar de werknemer tegenaan loopt. Dingen die de werknemer graag anders ziet. Op deze manier blijf je in gesprek met je werknemers en speel je een belangrijke rol in hun groeiproces. 

Cursussen en trainingen

Een mens is nooit uitgeleerd! Biedt je werknemers cursussen en trainingen aan om zichzelf verder te ontwikkelen op de werkvloer. Kies bijvoorbeeld voor het programma Inzicht. Inzicht geeft verschillende trainingen, waaronder team- en organisatieontwikkeling. Tijdens een organisatieontwikkeling training leren werknemers hoe ze een ‘winning team’ kunnen vormen. Dit is een team waar vanuit openheid en inspiratie, vertrouwen en resultaatgerichtheid, ontwikkeling en innovatie, leiding wordt gegeven en vanuit samenwerking de koers wordt bepaald.

Een compleet personeelsysteem

Als werkgever is het belangrijk dat je een goed open systeem hebt voor je werknemer. Creëer één centrale plek voor alle informatie, bijvoorbeeld een site of een app. Hier kun je de voortgang en HR van je personeel bijhouden. Daarnaast geef op deze manier je personeel inzicht in personeelszaken, zoals werkuren, vakantiedagen enz. Apployed helpt bedrijven met het beheren van personeelsdossiers op één centrale plek. Dit doen ze door middel van HR Software, HR ondersteuning en salarisadministratie software. Een compleet personeelssysteem is al beschikbaar vanaf 3 euro per medewerker per maand en is maandelijks opzegbaar.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.